Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC i el Gremi de Restauradors arriben a un acord sobre l’Ordenança de Terrasses

L’acord revocarà llicències a les terrasses sense personal, garanteix la convivència amb veïns i preveu que els elements de la terrassa s’adeqüin a l’entorn

ordenança terrasses, ordenança de terrasses, gremi restaurador, erc ordenança terrasses

Esquerra Republicana i el Gremi de Restauració han arribat a un acord sobre la modificació de l’Ordenança de terrasses, una qüestió que actualment està en fase de discussió. En una eventual votació, ERC es posicionaria a favor d’una proposta de revisió de la normativa que respectés els criteris acordats amb el Gremi. 
Els republicans valoren positivament la proposta de mínims plantejada pel Gremi a mitjans de juliol i hi han introduït nous condicionants per tal d’assegurar treball de qualitat al sector, una bona convivència amb els veïns i el dret ciutadà a l’espai públic. Concretament, el grup d’Esquerra proposa exigir que les terrasses es trobin ateses pel restaurador o pel personal de l’establiment. La proposta es basa en i que es garanteixi el compliment del conveni col•lectiu de treball. També proposa circumscriure l’ús de les estufes a la temporada d’hivern i sempre per sota d’una determinada temperatura.  
El Gremi ha acceptat les esmenes d’Esquerra i les ha incorporades a la proposta de mínims.  

Un acord que beneficiarà la ciutat
El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, s’ha mostrat satisfet per un acord basat en el foment de l'ocupació i la creació de llocs de treball de qualitat i ha recordat que ERC defensa "salaris mínims de mil euros, tal com s’ha aprovat a l'Ajuntament". El republicà ha assegurat que l’acord “beneficiarà la ciutat”; també ha destacat l’actitud oberta i dialogant del Gremi de Restauració i ha convidat a la resta de forces a buscar solucions similars.

“Celebrem l’exercici de responsabilitat dels republicans, que han simplificat les seves peticions per possibilitar l’entesa amb el sector”, explica Roger Pallerols, president del Gremi de Restauració. En un debat organitzat pel Gremi a principis de juliol, Bosch ja va manifestar el seu compromís amb els restauradors, que ara s’ha materialitzat. “Els restauradors esperen dels polítics una solució immediata”, conclou Pallerols.
 
El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, s’ha mostrat satisfet per l’acord i ha assegurat que “beneficiarà la ciutat” i ha destacat l’actitud oberta i dialogant del Gremi de Restauradors. ERC determinarà el seu posicionament final sobre l’Ordenança de Terrasses en funció de si el govern municipal respecta els criteris acordats amb el Gremi.
 
Documents relacionats
  • p (PDF, 1,7 MB)