Barcelona

Federació

Notícia

Joan Tardà: 'Amb la República garantirem una vida digna en una democràcia d'excel·lència'


Aquesta tarda més de 250 persones s’han aplegat a la plaça del Comerç de Sant Andreu en l’acte ‘Construir una nova República’ que ha comptat amb la participació de Joan Tardà, portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats; i Patrícia Gomà, secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

El portaveu al Congrés, Joan Tardà, ha començat la seva intervenció destacant que ‘la història ha agafat velocitat per la crisi econòmica però també per la incapacitat de l’estat espanyol de reconèixer Catalunya i els països catalans’. Fent referència a l'excepcionalitat moment històric actual, Tardà ha assegurat que, ‘per primera vegada, tenim les eines per construir la nova República amb una majoria i un govern independentista que complirà’. 

El líder república al Congrés també ha denunciat la incapacitat de Podemos i PSOE ‘de posar-se d’acord per donar una puntada de peu al partit més corrupte d’Europa, el Partit Popular’. D’altra banda, ha expressat la ferma voluntat d’Esquerra Republicana de ‘construir una República per garantir una vida digna a les persones, per viure en una democràcia d’excel·lència amb una sanitat i un ensenyament públics i de qualitat i amb pensions dignes’. ‘Guanyar el referèndum de l’1 d’octubre és molt important però, com a demòcrates i republicans, fer-lo ho és encara més perquè un poble que conquereix el dret a decidir mai no es pot sentir derrotat’, ha reblat Tardà. 

Al seu torn, la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Patrícia Gomà, ha afirmat que ‘l’1 d’octubre votarem perquè una majoria de la ciutadania catalana vol decidir el seu futur votant’. Gomà ha recordat que ‘el “sí” al referèndum és la il·lusió i la renovació. La possibilitat de bastir els fonaments d’un nou estat per tenir una societat millor’

L'acte ha estat presentat per Ester Capella, diputada al Congrés, qui ha assegurat que 'la nova República ha de ser la república de les oportunitats: lliure, justa i pròspera'.