Barcelona

Sants-Montjuïc

Notícia

Gran acte conjunt davant el Molino


Aquest passat dissate, dia 2 de setembre, sota el títol de "Construir una nova república" ha tingut lloc al Poble Sec un acte polític de primera magnitud.

Organtizat pe la Federació de Barcelona i els casals de l'Eixample, Sants-Montjuïc i Barcelona Vella, l'acte polític comptà amb la presència de l'Anna Simó, de l'Alfred Bosch i dels consellers Marc Borràs, Tània Rafi i Jordi Fexas, en representació dels tres districtes intervinents

Us deixem algunes fotos de l'acte
Pujaren en primer lloc a l'escenari els tres consellers: Jordi Fexas, per Sants-Montjuïc, Tània Rafi consellera de l'eixample i en Marc Borràs, conseller per Ciutat Vella. La Tània dugué a terme una intervenció en què presentà l'acte i la campanya del referèndum d'independència

Seguidament en Marc Borràs centrà el seu discurs en la importància del paral·lel com a punt de trobada i en les rambles. Paraules que prenen encara més significació degut als terribles atemptats de fa unes setmanes. Val a dir que l'elecció del lloc de l'acte no és casual: és en aquesta zona que conflueixen els tres districtes i per tant es tracta d'un punt neuràlgic de la ciutat. Per acabar, en Jordi Fexas parlà de com Construir la República des dels barris i animà els assistents a fer-se amic del partit. Ens alegra molt poder dir que 16 noves persones han demanat ser amics en el moment de l'acte.

En Jordi Fexas introduí l'Alfred Bosch, que exposà en la seva intervenció la relació entre referèndum, habitatge i capitalitat de Barcelona i finalment l'Anna Simó, secretària de la mesa del Parlament, que dissertà sobre el procés, la nova república i el referèndum de l'1O.

Acabats els parlaments i el torn de paraules, els assistents participaren en el ja tradicional vermut en aquests actes.

L'acte polític tingué un important èxit de públic amb dos centenars aproximats d'assistents. En aquests moments trascendentals, és molt important pels nostres representants sentir l'escalf de la ciutadania. La nostra lluita cívica, pacífica i democràtica està essent liderada pels nostres polítics, sovint amb riscos extrems pel seu patrimoni i per la seva llibertat,  i impulsada pels centenars de milers de ciutadans anònims que no defalleixen en llur determinació. Per això és important per persones com l'Anna Simó sentir l'escalf del poble que segueix unit darrera les seves institucions fins a assolir el nostre alliberament.