Barcelona

Federació

Notícia

Rovira: 'L'1 d'octubre ens hi juguem la democràcia i les llibertats públiques al nostre país'


La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha assegurat aquesta nit al Fossar de les Moreres que "el referèndum de l'1 d'octubre ja no va només d'independència, sinó que ens hi juguem també la democràcia i les llibertats públiques". A l'acte de la Vetlla de la Diada, organitzat per ERC-Barcelona Vella, la republicana ha defensat que "dimecres al Parlament vam exercir el nostre dret a l'autodeterminació, un dret que ens és inherent com a poble".

Rovira ha carregat contra l'actitud del govern espanyol, que "ha bloquejat qualsevol avenç polític aprovat des de Catalunya", i ha citat com a exemple la llei d'igualtat entre homes i dones. La secretària general d'ERC ha recordat que aquesta majoria política a Catalunya és minoritària, i ha fet una crida a votar l'1 d'octubre i a convèncer els indecisos.

Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat que "al llarg de la nostra història els barcelonins i barcelonines hem demostrat que no tenim por", i ha recordat que "avui fa 303 anys, Barcelona va decidir no rendir-se i no es va posar de genolls". 

Bosch ha assegurat que "malgrat els intents de l'Estat espanyol d'amenaçar-nos i fer-nos por, l'1 d'octubre hi haurà els col·legis oberts, i tindrem urnes i paperetes". El líder republicà ha emplaçat els assistents a recordar la "lluita revolucionària dels nostres avis i àvies quan dipositem el vot a l'urna". 

L'acte ha comptat també amb la intervenció del politòleg Ramón Cotarelo, que ha fet un repàs a les instàncies de l'Estat espanyol que han fet possible que avui el sobiranisme sigui majoritari a Catalunya. "Muchas gracias al gobierno español, a la monarquía, al Tribunal Constitucional, al PP y al PSOE. Gracias a todos ellos estamos hoy aquí", ha exclamat. Cotarelo ha recordat que "lo que hace años era una ilusión de un 20%, hoy lo es de más de un 50% de la población".