Barcelona

Federació

Notícia

Bassa: 'Ja no és només una qüestió d'independència, estem parlant de drets humans, com el dret a vot i la llibertat d'expressió'

Acte a Nou Barris amb Dolors Bassa i Alfred Bosch
Acte a Nou Barris amb Dolors Bassa i Alfred Bosch

La Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha denunciat aquest vespre en un acte que ha tingut lloc a la Plaça Virrei Amat de Nou Barris, on s'han aplegat més de 150 persones, el tancament de la web del referèndum per part de la Guàrdia Civil i l'ordre de la fiscalia als Mossos d'Esquadra de detenir els alcaldes i alcaldesses que col·laborin amb el referèndum si no van a declarar. “Ja no és només una qüestió d'independència, estem parlant de drets humans, com el dret a vot i la llibertat d'expressió”, ha manifestat.

Bassa ha afirmat que “volem avançar cap a un país més just, revertint les retallades socials dels darrers anys”. Com a exmple, ha explicat que “aquest divendres disposarem d'un nou dret social, la Renda Garantida de Ciutadania”, que permetrà que totes les famílies puguin fer front als pagaments dels serveis bàsics.

La consellera ha fet una crida a la participació l'1 d'octubre i ha animat a triar la papereta del Sí: “No volem que els nostres fills i filles visquin amb por a que vingui la Guàrdia Civil a tancar webs o a empaitar alcaldes escollits democràticament”“Fem una República catalana socialment justa, que posi les persones al centre de tot, per poder viure en llibertat i amb dignitat”, ha conclòs.

Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat que "l'1 d'octubre haurem de triar entre els sobres de Rajoy o els sobres de la democràcia". En aquest sentit, Bosch ha reiterat que el referèndum és l'única "moció de censura real al Partit Popular".

El republicà ha repassat per quins motius Barcelona necessita ser una capital d'Estat, i ha recordat que el govern espanyol "té trinxeres obertes per exemple amb les obres de la Sagrera", mentre a Madrid fa dècades que compten amb dues grans estacions de ferrocarril. Bosch també ha mencionat el conflicte que es viu a l'Aeroport del Prat, "un conflicte que depèn directament del govern espanyol" i que, ha recordat, "està lluny de solucionar-se"

El líder d'ERC a l'Ajuntament ha afirmat que "volem la República Catalana per fer un país més just", i ha enumerat alguns acords aprovats pel Parlament de Catalunya que han acabat tombats pel Tribunal Constitucional, com ara la Llei de pobresa energètica o la Llei d'igualtat entre homes i dones. 

La presentació de l'acte ha anat a càrrec de Quim Sangrà, conseller de districte d'ERC a Nou Barris.