Barcelona

Federació

Notícia

Solé: 'Posarem les urnes, els locals i el que faci falta i l’1 d’octubre votarem'

A la Rambla del Carmel, pel Sí!
A la Rambla del Carmel, pel Sí!

L’europarlamentari i alcalde de Caldes de Montbuí, Jordi Solé ha defensat aquest diumenge la necessitat de “posar les urnes, els locals i el que calgui” perquè tothom pugui votar el proper dia 1 d’octubre. Solé ha defensat d’aquests manera un referèndum que es una necessitat per un poble que vol trencar amb la sensació de donar voltes contínuament davant una Espanya que només nega les aspiracions dels catalans.
 
Solé ha estat l’encarregat de tancar l’acte d’ERC-Barcelona dins la campanya del sí que s’ha fet aquest diumenge a Horta i on han intervingut també la diputada Ana Surra i el regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas. 
 
Ha estat precisament Coronas l’encarregat d’obrir els discurs. Ho ha fet de manera emotiva, recodant aquest “I’ve a dream’ de Martin Luther King i dient que aquest somni el tenim cada dia més a prop. Coronas ha agraït la feina dels diputats al Parlament i de tots els que permeten posar urnes i que ajudaran a fer possible l”1 d’octubre i ha exemplificat moltes de les raons pel sí. Des de donar resposta a la repressió i els atacs a la llibertat d’expressió que es viuen aquests dies, fins a la necessitat de fer una República per tots els que ens han precedit, però sobretot pels que vindran.
 
A l’acte també hi ha intervingut Ana Surra. La diputada ha aprofitat la seva intervenció per reclamar el got de tots aquests que tenen dret a vot i ha excitat la campanya Vota per mi. També ha posat l’accent en la necessitat de fer el procés constituent davant un estat espanyol que no només porta el referèndum al Tribunal Constitucional, sinó que també lleis que suposarien millores socials o permetre ajudar a la. Integració, per posar dos exemples.