Barcelona

Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Més de 150 de persones omplen la pl. de Sarrià en el principal acte de campanya d’ERC al districte.


El passat dissabte dia 23 de setembre ERC Sarrià – Sant Gervasi va organitzar un lluït acte a la pl. de Sarrià, cita culminant de la campanya pel Sí al districte. 
 
De bon matí, el casal va muntar una parada informativa per resoldre dubtes i inquietuds respecte de l’organització del referèndum del proper diumenge 1 d’octubre.  Posteriorment, s’hi van sumar activitats infantils, música en directe i pica-pica per tal de mantenir el to positiu que caracteritza el moviment independentista. 
 
A darrera hora del matí, va tenir lloc l’acte polític amb la intervenció del conseller portaveu de districte, Guillem Casals, el president del Grup Municipal, Alfred Bosch, la diputada al Congrés Ester Capella i el conseller de Salut Toni Comín.
 
Durant l’acte es expressar el suport a les persones detingudes per la Guàrdia Civil el passat dimecres 20, entre els quals també un militant del casal d’ERC Sarrià – Sant Gervasi, Pau Furriol, així com totes les que treballen per complir amb el mandat democràtic a què es van comprometre.
 
Guillem Casals va fer una crida a la participació per al proper dia 1 d’octubre i va recordar que el districte de Sarrià – Sant Gervasi és un dels districtes que sempre registre més participació en les conteses electorals i va animar que aquest cop no sigui l’excepció. 
 
El president del Grup Municipal, Alfred Bosch, va posar l’accent en les persones que ens han precedit en la lluita per les llibertats de Catalunya i en les generacions que van prenent el relleu en aquesta lluita que ha de culminar en la independència del nostre país. 
 
Ester Capella va lamentar en la seva intervenció que «Rajoy podria haver decidit ser Cameron però ha optat per assemblar-se a Erdogan» i afegia que el referèndum de l’1 d’octubre és l’autèntica moció de censura al govern de Rajoy i al conjunt del règim del 78. 
 
El conseller de Salut, Toni Comín, va tancar l’acte recordant les paraules del seu pare, Alfonso Comín «la causa per la qual val la pena prendre riscos és la de la llibertat» i va destacar que la lluita de fa cinquanta anys encara no ha conclòs. 
 
L’acte va ser reivindicatiu i festiu a la vegada farcit de crits de «votarem» i «independència»; els presents a la plaça van acollir amb esportivitat i tarannà dialogant la intervenció serena d’un veí contrari al procés, conscients que més enllà de la independència, la qüestió en joc és la democràcia.