Barcelona

Federació

Notícia

Simó: "Algú es pensa que un precinte podrà aturar la voluntat de tot un poble de voler votar?"


La vicepresidenta de la mesa del Parlament i diputat, Anna Simó, ha participat de l’acte celebrat a Nou Barris aquest dimarts juntament amb el president del grup municipal d’ERC-Barcelona, Alfred Bosch, i el president de la Federació, Robert Fabregat. Simó ha apel·lat a la necessitat de tothom de lluitar per la democràcia i a votar sí davant un referèndum que alguns volen evitar. La diputat ha defensat aquells que argumenten a favor del sí o del no, però no aquells que lluiten per evitar que el poble català s’expressi. “Algú es pensa que un precinte podrà aturar la voluntat de tot un poble de voler votar? Sr. Fiscal, vostè no és ningú per donar ordres en contra de la gent”, ha sentenciat.

Per la seva banda, Alfred Bosch, ha explicat tres històries personals per convèncer de la necessitat de votar i fer un nou país. Bosch ha convidat a tothom a omplir les urnes amb els seus vots i a votar sí. Anar a votar per ells, però també pels que ja no hi són, pels que no poden votar, i pels que han de venir. Per deixar un país millor. “Diumenge quan anem a la urna recordarem aquelles persones a qui hem d’homenatjar i agafarem la butlleta i direm: Va per tu àvia, va per tu tieta, va per tu pare, va per tu mare...”, ha afirmat.

Per la seva banda, el president de la Federació de Barcelona, Robert Fabregat, ha recordat les dificultats que s’han trobat per organitzar el referèndum i la nul·la voluntat de diàleg o negociació del govern espanyol, així com els atacs del govern Rajoy fets a través d’un Tribunal Constitucional que no només impedeix votar, sinó que també acaba amb lleis pensades per millorar la vida de les persones. Fabregat ha recordat que “en una democràcia les lleis s’adapten a la voluntat del poble, i això és el que l’Estat espanyol encara no ha entès”. Per això ha fet una crida a la participació i a votar diumenge.