Barcelona

Federació

Notícia

Jordi Solé: 'Ha arribat l'hora d'inhabilitar el partit més corrupte d'Europa i els seus còmplices, PSOE i C's'


Aquesta tarda, al voltant de 200 persones s'han aplegat a plaça de Sants en l'acte 'Construir una nova república' que ha comptat amb la participació de Jordi Solé, diputat d'Esquerra Republicana al Parlament Europeu; Gerard Gómez del Moral, diputat al Parlament de Catalunya; Montse Benedí, regidora d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona; i Marta Alonso, consellera de districte d'Esquerra a Sants-Montjuïc. 

L'eurodiputat, Jordi Solé, ha començat la seva intervenció proclamant que 'ha arribat l'hora d'inhabilitat el partit més corrupte d'Europa i els seus còmplices, PSOE i C's'. Solé, també alcalde de Caldes de Montbui, s'ha referit així al requeriment enviat pel govern espanyol: 'com pretenen que els alcaldes i alcaldesses de Catalunya ens posem d'esquenes als drets i a les llibertats dels nostres veïns i veïnes?'. Pel que fa al paper de la Unió Europea, ha recordat que estan jugant el mateix paper que han jugat en anteriors ocasions però s'ha mostrat convençut amb que 'la UE s'adaptarà al resultat democràtic de Catalunya, a la voluntat d'un poble lliure, com ja ha fet altres vegades'. Solé també els ha advertit que 'aquest no és un afer intern d'Espanya, en tot cas és un afer intern d'Europa perquè s'estan vulnerant drets i llibertats que queden recollides en tractats europeus'. Jordi Solé ha denunciat també l'immobilisme del govern de Mariano Rajoy i ha recordat que 'si en democràcia hi ha lleis que no permeten votar, el que s'ha de fer es canviar-la. El problema és dels qui les van aprovar'

El diputat al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez del Moral, ha explicat que 'aquesta campanya, que havia de ser per la independència, s'ha convertit en una campanya per la democràcia i els drets civils'. Gómez ha criticat la postura de l'estat espanyol qui ha dit 'està vulnerant drets fonamentals per impedir que Catalunya decideixi el seu futur lliurement'. El diputat ha assegurat que 'el dret a l'autodeterminació depèn de la nostra acció i mobilització' en els pocs dies que falten fins al proper 1 d'octubre. 'No hi ha prou policies ni presons que puguin emmordassar tot un poble decidit a avançar', ha proclamat. 

Montse Benedí, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ha criticat que 'Espanya és un país on es tanquen 140 webs que criden a votar mentre es manté oberta la de la Fundació Francisco Franco'. Sobre l'ordre de precintar els col·legis per impedir la votació, Benedí ha assegurat que 'el que no saben Mariano Rajoy i els seus és que la democràcia no es precinta'. La regidora ha manifestat que 'el Sí de l'1 d'octubre és esperança, il·lusió i transformació social. Iniciarem un procés constituent que ens portarà a un país més just i digne'. 

L'acte ha estat presentat per Marta Alonso, consellera d'ERC a Sants-Montjuïc, qui ha recordat que 'diumenge votarem que Sí per dignitat i perquè volem viure en llibertat'