Barcelona

Federació

Notícia

Mundó: 'El govern espanyol no té prou fiscals de confiança per aturar tanta democràcia'

carles mundo, carles mundo erc

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha assegurat aquest vespre que "el govern espanyol no té prou fiscals de confiança per aturar tanta democràcia". En un acte a Sant Andreu davant més de 500 persones, Mundó ha criticat l'ús que ha fet el govern espanyol dels cossos policials de l'Estat. "Han dedicat totes les energies policials a perseguir paperetes i urnes; aquest desplegament policial no passava ni en els anys més durs del terrorisme", ha explicat.

El conseller republicà ha assegurat també que "el que fa més por a Mariano Rajoy és una alta participació aquest diumenge", i ha destacat que "el món ja està veient què passa a Catalunya". "A fora estan entenent que abans que independentistes som demòcrates", ha sentenciat.

Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat que "diumenge haurem de triar entre la república de la democràcia o el regne del A por ellos". Bosch ha demanat també recordar tots aquells que van lluitar pels drets democràtics: "diumenge hem d'honorar tots aquells que s'ho van deixar tot perquè puguem arribar fins aquí".

L'acte també ha comptat amb la intervenció de la diputada al Congrés Ester Capella, que ha interpel·lat el president espanyol: "señor Rajoy, usted ha convertido el Estado de Derecho en un estado de desecho". D'altra banda, el diputat al Parlament Gerard Gómez del Moral ha recordat que "qualsevol conquesta de drets s'ha fet a partir de la mobilització popular". "Som aquí per millorar les condicions de vida de la gent", ha asseverat.

Per últim, la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Montse Benedí ha llegit un escrit de Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, que explicava que "ens sentim reconfortats pel suport de tantes persones. Els nostres ideals no han fet més que reforçar-se".