Barcelona

Grup municipal

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Barcelona aprova donar resposta als resultats del referèndum

Bosch demana a l'alcaldessa Colau que 'trenqui el govern amb el PSC' per justificar la repressió policial


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest migdia una proposta conjunta d'ERC, Grup Demòcrata i CUP que insta el govern Colau a "treballar per donar resposta a la voluntat expressada per la ciutadania" l'1 d'octubre. La proposta exigeix també la dimissió de Rajoy, Zoido i Millo com a "màxims responsables polítics de l'operatiu desplegat pels cossos policials de l'Estat". 

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat que "la Guardia Civil i la Policia Nacional diumenge van fer un autèntic assalt a la ciutat de Barcelona". El líder republicà ha recordat que es van atacar fins a 28 col·legis on hi havia gent que volia votar. 

Bosch ha demanat també a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que trenqui el govern amb el PSC. "Vostès tenen un problema, i es diu PSC-PSOE, un partit que ha justificat la repressió policial contra la ciutadania", ha explicat. 

La moció conjunta, que ha tingut l'abstenció de Barcelona en Comú, exigeix també la retirada immediata de tots els cossos policials que l'Estat manté a Catalunya, i rebutja l'escalada repressiva contra el poble català, els ajuntaments i el govern de la Generalitat.