Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona reconeix el govern i el Parlament com a 'únics representants legítims de Catalunya'

La proposta d'ERC torna a rebutjar l'aplicació de l'article 155 i la resposta autoritària de l'Estat l'1 d'octubre


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana que "reconeix el govern i el Parlament de Catalunya sorgits de les urnes el 27-S com els únics representants legítims".
 
El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha recordat que "el govern sorgit de les urnes el 27 de setembre del 2015 va obtenir el 40% dels vots, una xifra molt més alta que els suports amb què va ser escollit el govern del PP". Bosch ha recordat que la participació el 27-S va ser del 77%, la més alta de la història.
 
La proposició dels republicans també rebutja l'aplicació de l'article 155 i condemna la repressió dels cossos de seguretat espanyols contra la ciutadania el passat 1 d'octubre. El líder republicà ha assegurat també que "l'article 155 ja està tenint un impacte molt gran per a la ciutat de Barcelona", i ha demanat un pacte democràtic per fer-hi front. "És incomprensible que el PSC-PSOE, que va redactar l'article 155, segueixi encara avui al govern de la ciutat de Barcelona", ha assenyalat.
 
D'altra banda, Bosch ha preguntat al PP i Ciutadans si "reconeixeran el resultat de les urnes el proper 21 de desembre". "De moment encara no ho heu fet mai", ha sentenciat.