Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada una proposta d'Esquerra Republicana perquè l'Ajuntament resolgui la situació que pateixen les entitats socials per culpa del 155

La proposta dels republicans insta l'alcaldessa a estudiar la fórmula per resoldre la delicada situació que viu el tercer sector

comissions, comissions ajuntament barcelona, erc entitats socials, entitats socials 155

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició d'Esquerra Republicana que insta el govern municipal a "estudiar la millor fórmula per resoldre la delicada situació que pateixen les entitats socials per l'aplicació de l'article 155". La proposta, aprovada amb els vots d'ERC, PDeCat, Barcelona en Comú i la CUP, pretén posar remei al bloqueig de subvencions a les entitats socials per culpa de la intervenció de les finances de la Generalitat per part del govern espanyol.

La regidora d'ERC Montse Benedí ha defensat que "l'article 155 està afectant de forma clara i directa les entitats que treballen al tercer sector, a les quals el govern ja les va advertir de la impossibilitat de fer-los arribar les subvencions per culpa del bloqueig dels recursos econòmics". "Les entitats han deixat de percebre 10 milions d'euros, una quantitat que suposa el 70% de les nòmines de les associacions afectades", ha explicat Benedí.

Benedí ha exclamat que "és incomprensible que una part de l'activitat social de les entitats quedi aturada per culpa de la intervenció política del govern espanyol". "Demanem a l'alcaldessa Colau que faci valdre la seva autoritat municipal per trobar la fórmula més adient per resoldre aquesta situació", ha conclòs.