Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demana un acord de ciutat per consensuar un IBI just

Els republicans insten el govern a crear una taula amb els partits per consensuar un impost just davant la revisió dels valors cadastrals

alfred bosch, bosch, alfred bosch erc

Esquerra Republicana presentarà una proposició al ple de l'Ajuntament d'aquest divendres que insta el govern Colau a "crear una taula amb la participació dels Grups Municipal que analitzi alternatives davant l'aplicació dels nous valors cadastrals". Pels republicans, l'objectiu ha de ser "configurar un IBI el més just i equitatiu possible", amb especial atenció a famílies vulnerables, classes mitjanes i sectors econòmics de la ciutat.

La proposta busca fer un exercici de responsabilitat de totes les formacions perquè la repercussió de l'IBI no sigui un tema que cada govern ajorna i que després toca apujar de cop per llei. Pels republicans, "cal fer un esforç superant el partidisme i pensar en els barcelonins per fer que l'increment sigui gradual, pensant amb una mirada a 10 anys vista". 

Esquerra es marca com a propòsit assolir un acord de ciutat en un màxim de 3 mesos, amb l'objectiu de no fer un increment lineal en l'IBI i aconseguir que sigui una eina més de cohesió social. Els republicans recorden que la ponència de revisió cadastral ha aplicat un increment del 19% en els valors cadastrals durant els propers 10 anys, i és per això que ERC vol liderar un acord de ciutat en aquest sentit.

El passat mes de maig, ERC ja va demanar al govern Colau "capacitat de diàleg" per tal que l'augment del valor cadastral no repercuteixi en l'IBI. El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, alertava que pot suposar "un perill per a les classes mitjanes que pateixen per arribar a final de mes" i que "molts propietaris podrien repercutir el possible increment de l'IBI en els seus llogaters" provocant un nou increment de preus.