Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bosch: 'El 155 té un impacte social enorme sobre la ciutadania de Barcelona'

ERC presenta un estudi sobre l'afectació de l'article 155 sobre l'Ajuntament i la ciutat de Barcelona

alfred bosch, bosch, alfred bosch erc

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí un estudi sobre els possibles impactes de l'article 155 sobre l'Ajuntament i la ciutat de Barcelona. El president d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha assegurat que "el 155 té un impacte social directe i real sobre la ciutadania" i ha alertat sobre les conseqüències que pot tenir en àmbits com els serveis socials, l'educació, la salut o projectes de ciutat.

Bosch ha assenyalat, per exemple, que el contracte programa de Benestar Social firmat per l'Ajuntament i la Generalitat, amb una inversió de 52M€, queda en interrogant. "En qüestions socials, s'està alentint enormement la marxa de l'administració, i s'està posant el fre a l'acció política pròpia de la Generalitat", ha sentenciat. 

El líder republicà també ha enumerat com a possibles afectacions una inversió de 65M€ als CAP's més vulnerables, o 71'8M€ destinats al Consorci d'Educació, o 72M€ d'aportacions directes de la Generalitat a l'Ajuntament de Barcelona.

El Metro a la Zona Franca o el tramvia per la Diagonal, en interrogant 

Bosch ha posat l'accent també en projectes acordats per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, com la L9-L10 de Metro a la Zona Franca o el trasllat de La Model, que ara queden en interrogant per l'aplicació del 155. "La Model s'havia de traspassar a finals d'any, i ara mateix el traspàs depèn del govern espanyol", ha explicat.

El republicà s'ha referit també al projecte de tramvia per la Diagonal, i ha assegurat que "ara mateix el tramvia per la Diagonal depèn de Mariano Rajoy". Bosch ha explicat que, per tirar endavant el projecte, cal signar un conveni entre l'Autoritat del Transport Metropolità (un organisme amb participació majoritària de la Generalitat) i l'Ajuntament. "Sense aquest conveni no es pot iniciar el tramvia, fins i tot al seu pas per la ciutat de Barcelona", ha conclòs.

Bosch ha emplaçat el govern Colau a "reaccionar davant l'amenaça del 155". "El govern de Barcelona s'hauria de posar al capdavant de la lluita contra aquest article, i exercir el lideratge moral i polític que li pertoca com a capital del país", ha sentenciat.