Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern Colau rebutja contemplar la L9-L10 de Metro al conveni entre Ajuntament i ATM per la connexió del tramvia

Els republicans demanaven aprofitar la signatura del conveni per incloure altres projectes ferroviaris

Metro, L10 Metro

La Comissió Permanent de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat una proposició d'Esquerra Republicana que demana al govern Colau i l'ATM "incorporar altres inversions pendents per a la ciutat de Barcelona" al conveni entre els dos organismes per a la connexió del tramvia. En concret, els republicans incidien en el projecte de la L9-L10 de Metro, i reclamava que aquest projecte "sigui igualment susceptible de col·laboració i de finançament" per part de l'Ajuntament.

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha assegurat que "Barcelona acumula retards considerables en infraestructures com la L9-L10, però també en l'ampliació de la L2 amb la Zona Franca, o la L4 per connectar Trinitat Nova i Trinitat Vella". "El conveni entre Ajuntament i ATM pel tramvia obre una oportunitat per a la resta d'accions pendents", ha explicat Coronas. 

Per Esquerra, "el debat sobre la connexió d'infraestructures de transport públic ha d'incorporar més reptes pendents, sobretot aquells que ja s'han iniciat". "Exigim al govern Colau amplitud de mires. Barcelona necessita que es posin totes les eines a l'abast de l'Ajuntament perquè totes les infraestructures siguin una realitat", ha conclòs Coronas.

La proposició s'ha rebutjat amb els vots a favor d'ERC, PDeCAT i el PSC i el vot en contra del govern Colau, PP i Ciutadans. El vot de qualitat del govern ha provocat que es rebutgi la proposta.