Barcelona

Federació

Notícia

Jenn Díaz: “Vull una república que tingui la cultura i el feminisme al centre del debat”


 Jenn Díaz ha explicat les seves arrels i com el dia 1 d’octubre decideix fer el pas davant la situació que li va tocar viure i l’excepcionalitat en la qual ens trobem. Díaz ha explicat que ella fa el pas perquè “vull una república que tingui la cultura i el feminisme al centre del debat, el feminisme els debilita i per això ens volen calladetes”.  Díaz ha recordat que “l’escola catalana ha fet que l’ascensor social existís, malgrat ser una ‘catalana de bién’ que diria Albiol, sóc escriptora en llengua catalana i candidata d’Esquerra Republicana” i ha recordat que “davant el seu a por ellos, ens trobarà davant”.
 
El candidat Ernest Maragall ha començat parlant de 'l'emoció que vam viure ahir al retrobar Carles Mundo és la força que ens farà guanyar el #21D' però ha volgut també explicar la importància de “fer república i de començar a fer-la per anar més enllà. Com seria una escola realment lliure sense l’estat que ens empresona?”, es preguntava Maragall. “És immoral que PP, PSOE i C’s aprofitin l’avantatge que s’han donat com Estat i que algú que Iceta s’aprofiti perquè sap de l’avantatge
 
Abans, Eva Baró ha posat de manifest que “el 21D hem d'escollir entre els que peguen i els que voten. Entre els que reprimeixen el vot i els que defensem les urnes' perquè “des de l'1 d'octubre Catalunya existeix a ulls del món. Quin missatge donaríem si guanyés el bloc del 155?” per subratllat que “No és èticament admissible posar al mateix nivell els que cridaven 'A por ellos' i els que defensaven les urnes amb els seus cossos'.
 
L’acte l’ha obert Pilar Vallugera, que ha posat de relleu que 'contra les mentides de Ciudadanos i la hipocresia del PSC, hi posarem vots” perquè votar a Esquerra és aturar aquells que ens volen destruir i ha sentenciat que “Ara i sempre romandrem fidels al servei d'aquest poble”.