Barcelona

Federació

Notícia

Dante Fachín: "El 21D o guanya l’independentisme o guanya Rajoy, el rei i els piolins"


 Albano Dante-Fachín ha participat aquest dimarts de l’acte d’Esquerra Republicana. Dante-Fachín ha afirmat que “el moment excepcional és el que l’ha portat a participar d’un acte tot i la discrepància i el molt que ens hem barallat amb Alfred Bosch a twitter, amb en Raul Romeva a la comissió d’exteriors... i el que vull és seguir discrepant”
 
“Jo crec en l’Espanya plurinacional, però votaré un partit independentista. Per què? És molt senzill, és assumir que la manera de decidir si parlar o no parlar, primer cal ser independents”. Si el 21D no hi ha una gran victòria independentista el guanyar és Rajoy, el rei d’Espanya i el piolins”.
 
L’acte l’ha tancat Raül Romeva que ha defensat que “volem fer República, i per això tenim entre nosaltres a Albano Dante-Fachín”. “No tenim dret a dubtar sobre què cal fer i sobretot perquè cal fer-ho”, ha afirmat Romeva qui ha recordat que “hi ha quatre persones que basant-se en mentides les van deixar a Soto del Real i Estremera. El dia 21 tenim que votar massivament, perquè aquesta no és una elecció per determinar quants independentistes hi ha en aquest país, sinó quants demòcrates hi ha en aquest país”.
 
Abans, Eva Baró, candidata per Barcelona a la llista d’Esquerra Republicana, ha recordat que “som  els que sempre cosim, els que sempre fem la feina, els que volem la República perquè la gent visqui millor, i Esquerra Republicana mai fallem a la gent”. Baró també ha plantejat què passaria si guanyés el bloc del 155 i com “sense guanyar cap eleccions estan retallant com estan fent”. “Nosaltres no renunciem a la llibertat, reclamem el mandat democràtic que vam defensar l’1 d’octubre i no ens rendim. Entre els trileros del 155 i el què passarà hi ha un espai sideral ocupat amb aquells que creuen en unicornis”, ha afirmat Baró.
 
"Hi ha gent que quan diu que hem de fer un referèndum, el fa. Hi ha gent que està amb ha l’espasa de Demócles per complir amb la democràcia, amb les seves promeses polítiques. Això és fer República". "Fer República és complir amb allò que has promès", ha afirmat abans de recordar el que ha fet Esquerra Republicana a Barcelona. I ha recordat que “cal defensar la República a la ciutat, cal explicar-ho a tothom”. Finalment, Bosch ha demanat el vot per “aquells que donen la cara i que defensen aquí la República, Oriol Junqueras”.