Barcelona

Federació

Notícia

Vergés: 'Desinfecten, ballen, i se’n riuen de les persones que són a la presó gràcies al seu aval'


La candidata d’Esquerra Republicana a les eleccions del 21D Alba Vergés ha afirmat aquest matí, en un acte de campanya organitzat entre els casals d’ERC a Nou Barris, Sant Andreu i Horta Guinardó, que ha aplegat unes 250 persones, que “Esquerra Republicana som els únics que podem plantar cara Ciutadans el 21D”. La diputada al Parlament de Catalunya ha preguntat a "aquells que ens demanaven garanties l’1-O, on sou ara?. Ara no demaneu garanties quan tenim el nostre candidat a la presó?”. "Quina barra que tenen els Comuns!”, ha exclamat. Vergés ha manifestat que “els Comuns són aquella esquerra que no s’atreveix a res, mentre Esquerra Republicana ens atrevim a tot”. La candidata republicana també ha tingut paraules per al PSC, de qui ha dit que "desinfecten i que ballen, enfotent-se de la gent que és a la presó amb el seu aval". Sobre la polèmica arran d’un acte de campanya de Josep Borrell, on se’n reia d’Oriol Junqueras. Vergés s’ha demanat: "Té cap gràcia que l’Oriol no pugui passar el Nadal a casa amb els seus fills? Quina gràcia els hi fa?"

Vergés també ha defensat el model d’escola catalana: "Nosaltres no separem els nens i nenes en funció de les preferències lingüístiques dels seus pares. Nosaltres no separarem mai". "Es volen carregar l’escola catalana i TV3, garants de les cohesió social”, ha afegit. En aquest sentit, ha posat en valor la Marató de TV3, que té lloc avui, "gran exemple d’inclusió social".

També ha participat a l’acte el candidat i membre de Súmate, José Rodríguez, que ha afirmat que “Espanya és una anomalia, on les oligarquies manen més que els pobles, on activistes, vaguistes i titellaires poden anar a la presó per expressar les seves idees”. “I ara ens toca als independentistes”, ha afegit. Rodríguez ha explicat que en aquestes eleccions es presenten tres blocs: “els que volen repartir-se el poder, els que volen fer la ruptura democràtica a Espanya, i els que volem la ruptura democràtica a Catalunya”. També ha reivindicat que "cal donar veu a realitats dels nostres barris i posar fi als ‘clitxès’”. Rodríguez ha recordat que per ser hegemònics “necessitem pintar de groc la zona nord de Barcelona i el conjunt de l’àrea metropolitana, i això només ho aconseguirem si trenquem amb aquests ‘clitxès’ i si aconseguim crear una nova simbologia per entrar en aquests barris”.   

Prèviament, han intervingut els candidats de Sant Andreu Marina Sánchez i Robert Fabregat. Fabregat ha remarcat que “el procés d’independència no va de llengues, de banderes i d’orígens. Això va de drets i llibertats, i va de qui roba i de qui no roba”. El candidat republicà ha recordat també totes les lleis socials impugnades pel govern espanyol i suspeses pel TC. Fabregat ha volgut posar en valor la feina feta pel Govern de la Generalitat els últims anys, i ha fet una crida a votar Esquerra Republicana el proper 21D: “decidirem entre Oriol Junqueras i Inés Arrimadas, entre República i repressió”. Sánchez, per la seva banda, ha assegurat que necessitem "una República per garantir els drets humans i el progrés”. “Necessitem les millor eines possibles per poder fer polítiques socials”, ha afegit. Com a exemples, la candidata de Sant Andreu ha denunciat que "la Llei d’igualtat entre homes i dones o la Llei per garantir habitatges dignes han estat suspeses pel Tribunal Constitucional", i ha assenyalat que “hem de superar el marc de la reforma laboral aprovada per l’Estat espanyol, i que ha precaritzat els nostres llocs de treball”.

Representant Horta-Guinardó, han participat a l’acte els candidats Eba Ferris i David Agustí. David Agustí ha insistit en la necessitat de guanyar a les urnes el proper 21D per "construir una República fonamentada en la cultura i l’educació socials, que són els grans eixos de la cohesió social del nostre país”. Agustí també ha recordat que “està en joc el model d’escola catalana, que tant ha fet per la cohesió del país, i que va nèixer com una necessitat de les famílies que arribaven als nostres barris i volien que els seus fills i filles tinguessin oportunitats de prosperar”. Al seu torn, Ferris ha recordat que "queda molt camí en l’àmbit de la igualtat”. La candidata d’Horta-Guinardó ha denunciat la discriminació que pateixen les dones en l’àmbit laboral: "feines no remunerades, bretxa salarial i precarietat laboral”. Ferris ha reivindicat les mesures del programa d’Esquerra Republicana que tenen l’objectiu de solucionar aquesta situació: "posar en valor la cura de les persones, la reforma horària, els permisos de maternitat i l’augment de les pensions. 

Han obert l’acte els candidats d’ERC a Nou Barris, Pilar Pérez i Àlex Miquel. Àlex Miquel, ha manifestat que “estic molt orgullós de ser el candidat d’Esquerra Republicana a Nou Barris, perquè estic molt orgullós de ser de Nou Barris, un districte forjat per persones que van venir d’altres indrets de l’Estat per buscar un futur millor, i els últims anys per persones vingudes d’arreu del món”. Miquel ha recordat que Nou Barris és el districte de Barcelona que més pateix les deigualtats. En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat d’"apostar per l’educació, i polítiques laborals i d’habitatge per construir una societat més igualitària i més justa”. Per la seva banda, Pérez ha reivindicat la necessitat d’apostar per les polítiques socials per millorar el benestar de la ciutadania. La candidata republicana ha posat en valor el fet que ERC presenti una "llista cremallera per construir una República on homes i dones siguin iguals i on es combati la discriminació per gènere, que posi fi a la bretxa salarial, i que lluiti contra la xacra de la violència masclista".