Barcelona

Federació

Notícia

Carles Mundó: "Qui vulgui assegurar que el 21D no guanyin Inés Arrimadas i Albert Rivera ha de votar Esquerra Republicana"


El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, ha demanat el vot per Esquerra Republicana a les eleccions del 21D: "Qui vulgui assegurar que el 21D no guanyin Inés Arrimadas o Albert Rivera ho farà votant Esquerra Republicana". En un acte celebrat aquest vespre al Centre Cívic Sant Martí, davant de 350 persones, ha recordat que "totes les enquestes situen ERC al capdavant, frec a frec amb Ciutadans".

Mundó ha denunciat el joc brut d'aquesta campanya: "Oriol Junqueras està silenciat a la presó, mentre els candidats del bloc del 155 poden fer campanya per terra, mar i aire". També ha criticat que els partits del bloc del 155 "fonamenten la seva campanya en les mentides, insultant els mestres catalans que són acusats d'adoctrinar els nens, explicant que els ciutadans de Catalunya odien Espanya, o que les empreses marxen del nostre país". 

Mundó ha posat en valor la feina feta pel Govern de la Generalitat els últims anys i ha assegurat que "és mentida que només governem per una part de la ciutadania. Hem aprovat la renda garantia de ciutadania, la llei de pobresa energètica o la llei d'igualtat entre homes i dones, mentre d'altres només parlen del monotema". 

Prèviament, la candidata d'ERC-Eixample, Eva Baró, ha recordat que "aquestes eleccions van d'escollir entre els que estan disposats a fer-ho tot per mantenir els seus privilegis, i aquells que estem disposats a entomar tot el que calgui per defensar que tots puguem decidir el nostre futur a les urnes". Baró ha alertat que "si el dia 21 guanyen els partits del 155, tornaríem a la nit del temps", i ha avançat que "guanyarem les eleccions i ratificarem la República que ens hem guanyat a les urnes".

El candidat d'ERC-Sarrià Sant Gervasi, Gerard Gómez del Moral, per la seva banda, ha reivindicat la necessitat de "construir una República on la democràcia sigui un pilar bàsic". Gómez del Moral ha insistit en què, malgrat les adversitats, no hem de perdre mai el somriure, perquè "quan algú ens vol desinfectar o ens diu que som una banda de tarats, nosaltres diem que volem fer un nou país per a tothom". El candidat barceloní ha cridat a omplir les urnes de llibertat en tota la seva expressió: "perquè hi ha partits que fiscalitzen els mitjans de comunicació o prohibeixen anar vestit d'un determinat color".

També ha participat a l'acte el candidat d'ERC-Sant Andreu, Robert Fabregat, que ha reivindicat l'esperit de l'1 d' octubre. Fabregat ha afirmat que "la democràcia i la defensa de les llibertats és el que ens uneix". El candidat republicà ha demanat el vot per ERC "perquè en 86 anys no hem fallat mai, no tenim ni un sol cas de corrupció i no ens avergonyim de les nostres sigles". 

Per la seva banda, la candidata d'ERC-Ciutat Vella, Pilar Vallugera, ha denunciat la manca de garanties democràtiques de les eleccions del 21D, "amb candidats a la presó i a l'exili i havent llençat a les escombraries l'Estat de dret i la separació de poders". Vallugera ha reiterat que, malgrat aquesta situació, "votarem a les eleccions del dia 21, omplirem les urnes de vots i guanyarem".

Al seu torn, el candidat d'ERC-Sant Martí, Pep Cruanyes, ha manifestat que "no podem acceptar els efectes tirànics de l'article 155, que es criminalitzi les persones per les seva ideologia i que siguin empresonades, que se suspenguin lleis o es destitueixin governs escollits democràticament". En aquest sentit, ha afegit que "la justícia no pot servir per perseguir qui pensa diferent, perquè deixa de ser una justícia democràtica". 

Han presentat l'acte les candidates d'Esquerra Republicana per Sant Martí, Sandra Rodríguez i Meritxell Caralt.