Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demanarà al ple de divendres defensar les obres de Sixena exposades al MNAC

MNAC, MNAC Sixena

Esquerra Republicana demanarà al ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres que el govern de la ciutat "defensi amb determinació la permanència al MNAC de les pintures murals de Sixena". Després de l'espoli al Museu de Lleida com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155, els republicans volen que l'Ajuntament protegeixi les 40 pintures del segle XIII exposades al MNAC al·legant "millors condicions de protecció i conservació".
 
En aquest sentit, proposen que l'Ajuntament, que forma part del Patronat del MNAC, "impulsi les accions legals necessàries per tal de salvaguardar els frescos". Així mateix, els republicans "denuncien l'espoli que ha significat per al patrimoni català el trasllat de les obres al monestir de Sixena" i demanen expressar la "solidaritat de l'Ajuntament de Barcelona amb el Museu de Lleida"
 
Per últim, s'insta també el nou govern de la Generalitat a "executar amb fermesa la seva competència legislativa i administrativa" per "defensar la legalitat de les adquisicions de les obres d'art procedents de Sixena".