Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona defensarà les obres d'art de Sixena exposades al MNAC a proposta d'Esquerra Republicana


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest migdia una proposició d'Esquerra Republicana que demana "defensar amb determinació la permanència al MNAC de les pintures murals de Sixena". La iniciativa exposa que, després de l'espoli al Museu de Lleida com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155, l'Ajuntament ha de protegir les 40 pintures del segle XIII exposades al MNAC al·legant "millors condicions de protecció i conservació".
 
Els republicans han proposat que l'Ajuntament, que forma part del Patronat del MNAC, "impulsi les accions legals necessàries per tal de salvaguardar els frescos". Així mateix, ERC "denuncia l'espoli que ha significat per al patrimoni català el trasllat de les obres al monestir de Sixena" i demanen expressar la "solidaritat de l'Ajuntament de Barcelona amb el Museu de Lleida"
 
El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat que "l'Ajuntament de Barcelona ha d'estar a l'alçada" de les circumstàncies, i ha repassat la història que envolta les obres d'art de Sixena. "Durant la Guerra Civil molta gent s'hi va deixar la pell per protegir les obres d'art; Barcelona ha d'estar a l'alçada de tots ells", ha conclòs.
 
La proposició s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, BeC, PDeCAT i CUP.