Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona reclamarà al govern espanyol la cessió del Palau del Lloctinent a proposta d'Esquerra Republicana

La proposició s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte l'abstenció de PP i Ciutadans


La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana per negociar amb el govern espanyol el traspàs del Palau del Lloctinent per tal que l'edifici pugui integrar-se al Museu d'Història de Barcelona. La proposició, que s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte PP i Ciutadans, insta el govern Colau a negociar el traspàs per tal que es pugui completar l'espai patrimonial del museu que constitueix el conjunt monumental de la Plaça del Rei.

El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Juanjo Puigcorbé ha defensat la iniciativa recordant que, des del 1994, el Palau del Lloctinent ha deixat de ser la seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó (ACA), ja que "el Ministeri de Cultura va traslladar la documentació de l'arxiu a la seu del carrer Almogàvers". "Des de llavors, el Palau del Lloctinent està infrautilitzat", ha assegurat Puigcorbé, que ha afegit que l'edifici "es limita a acollir de forma molt esporàdica reunions del Patronat de l'ACA i alguns seminaris".

Puigcorbé ha acabat assegurant que "la incorporació del Palau del Lloctinent a l'espai patrimonial de la Plaça del Rei completaria el discurs museogràfic que planteja el Museu d'Història".