Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona impulsarà mesures de foment de la salut i la higiene en l'àmbit de l'esport a proposta d'ERC

Els republicans demanen aprovar ajudes a clubs i associacions de la ciutat per dotar-se de material de salut i d'higiene


La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana que demana impulsar "mesures de foment de la salut i la higiene en l'àmbit de l'esport a la ciutat". La proposta demana, entre d'altres mesures, una guia de bones pràctiques d'higiene i ajudes als clubs i associacions esportives per dotar-se de material bàsic.

El regidor d'ERC a l'Ajuntament Juanjo Puigcorbé ha començat la intervenció assegurant que "la pràctica esportiva, a qualsevol edat, té un component formatiu i d'adquisició d'hàbits saludables que depassa el propi àmbit de l'esport". "Cal liderar des de l'Ajuntament accions de foment de pràctiques saludables i d'higiene bàsiques, com ara la necessitat que els esportistes utilitzin la seva pròpia ampolla de beguda o la utilització correcta de les dutxes", ha explicat.

Puigcorbé ha acabat assegurant que "l'esport és salut, i per això creiem que val la pena posar el focus sobre aquells comportaments on des de la pràctica esportiva podem incidir per inculcar hàbits de prevenció, higiene i salut".