Barcelona

Gràcia

Notícia

SANT MEDIR 2018, ENTRE LA REIVINDICACIÓ I LA FESTA


El cap de setmana del 3 i 4 de març, Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat més de 140 parades dins la campanya organitzada per la Plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president del partit, l’Oriol Junqueras, i de la resta de presos polítics catalans, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics.
 
El manifest de la Plataforma Free Junqueras (freejunqueras.org) denuncia que l'estat espanyol, “actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya.”
 
Coincidint amb la Festa de Sant Medir, des d’ERC Gràcia hem engegat la recollida de signatures junt amb una xocolatada popular, que ha estat repartint la diputada i expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, el president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, el regidor portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas i les dues conselleres del Districte, l’Alba Metge i la Núria Pi
 
A la tarda, els representants polítics republicans han estat romeus i romeves a diferents colles, llençant caramels i llaminadures, com marca la tradició.
 
Carme Forcadell, ha viscut en primera persona la Festa de Sant Medir, “una festa profundament arrelada, que es viu amb molt entusiasme i il·lusió, que es reflectia en la gent de totes les edats, gent molt diversa, que omplia els carrers i places, esperant que comences la pluja de caramels”.
 
Forcadell ha destacat “la corrua de camions, amb els noms de cada colla, esperant pacientment l'hora de sortida, l'alegria de les colles explicant els quilos de caramels que repartirien i els trucs de la gent per recollir-los, l'emoció dels més joves per desfilar dalt dels cavalls, la música i l'alegria en directe.”
 
I de la seva experiència, comenta “és una festa senzilla i viva, amb moltes ganes de compartir-la amb els que s'hi apropen, viscuda intensament per tots els graciencs i gracienques. Vaig veure i viure l'orgull de pertànyer a una colla, l'orgull de ser gracienca i, sobretot, vaig aprendre que Gràcia no és un barri és la vila de Gràcia. Això ho diu tot. Enhorabona per la festa i per molts i molts anys”.
 
L’Alfred Bosch i en Jordi Coronas van poder viure la Festa de Sant Medir junt amb la Colla El Cau.
 
Alfred Bosch ha assegurat que la festa de Sant Medir és una de les més entranyables i boniques de tota la ciutat: “és d’aquelles tradicions que fan millor la Vila de Gràcia, perquè revesteixen col·lectivitat”. Bosch ha afegit que “el millor de Sant Medir és veure la cara d’il·lusió dels nens i nenes”.
 
El líder d’ERC ha lamentat, però, que “avui hauríem d’estar celebrant només la festa de Sant Medir, i en canvi, hem hagut de recordar també que hi ha persones tancades a la presó per les seves idees polítiques”.
En Jordi Coronas va viure “un Sant Medir, una mica menys dolç. En moments com el que estem vivint, de vegades ens costa una mica fer festa. Però també és cert que és precisament uns moments així que cal recuperar el somriure”. De la seva experiència dalt el camió, Coronas ha comentat “vaig poder gaudir d’aquests somriures llençant caramels des del camió de la Colla d’El Cau, a qui els agraeixo l’oportunitat que em van donar de gaudir de la dolça festa des d’una perspectiva privilegiada. Donar i rebre afecte i dolços és una de les experiències millors que he viscut en els darrers mesos. Que res no ens tregui la festa, ni els somriures, ni la dolçor i l’afecte; perquè és precisament per això que val la pena l’esforç de construir. Visca Sant Medir!!”

Olga Hiraldo
Secretaria d'organització