Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bosch: 'Proposem la fórmula Barcelona, la suma de talent, esforç i col·laboració per fer progressar la ciutat'

Més de 500 persones escolten la conferència de l'alcaldable republicà


El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquest vespre que "Barcelona es representa a partir d'una fórmula que és la suma de talent, esforç i col·laboració". "És justament aquesta la fórmula que ens ha permès superar adversitats, i que ha caracteritzat el caràcter dels barcelonins i barcelonines des de sempre", ha ressaltat davant més de 500 persones que han omplert l'Edifici del Rellotge de l'Escola Industrial.

El candidat republicà ha explicat que "Barcelona ha demostrat que amb esforç i col·lectivitat es poden fer grans coses". "Ho vam demostrar el 17 d'agost, i sobretot els dies posteriors. Vam rebre una terrible sacsejada com a ciutat, però la gent es va sobreposar. També ho vam demostrar l'1 d'octubre, amb aquell esperit que ens deia que resistir és guanyar", ha assegurat. Per Bosch, "Barcelona ha demostrat que no es fa des dels ministeris, sinó des del carrer". 

Bosch ha presentat 7 propostes que casen amb la fórmula Barcelona; entre d'altres, un gran pacte de ciutat per l'habitatge entre tots els agents (administració, sector privat, entitats i tercer sector) o avançar en la gratuïtat de les escoles bressol entre 0 i 3 anys. El republicà també ha proposat instaurar una Regidoria de les Petites Coses, "perquè volem una gran ciutat dels detalls humans, i segurament les petites coses són les més difícils de gestionar". 

Bosch ha fet un repàs històric als moments que la ciutat ha liderat, des de fer una revolució industrial "quan objectivament no li tocava" fins a organitzar uns Jocs Olímpics encara recordats perquè van ser totalment exitosos gràcies a la participació de la gent. "No teníem diners, però teníem l'esforç de milers de persones", ha sentenciat.

El republicà ha fet una repàs de la feina feta a l’Ajuntament des de l'oposició, que s'ha traduït en el tancament de la Model, l’arribada de la L9-L10 a Zona Franca o aconseguir enterraments a 1800 euros a Barcelona. “De fet, si des de l’oposició hem fet autèntics prodigis, imagineu que podríem fer si governem aquesta ciutat. Hem superat coses que semblaven impossibles”, ha sentenciat.

Bosch també ha fet una crida a ampliar i a fer una candidatura que vagi més enllà de les estrictes de partit. "Quan ens diuen que hem d’anar units, nosaltres responem que fem-ho sota la fórmula Barcelona. Una fórmula que és la suma de talent, esforç i col·laboració. Digues quina ciutat vols i et diré si ens posem d’acord per fer de Barcelona aquesta capital de les persones", ha conclòs.