Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana inicia una campanya per declarar el Restaurant Pitarra Bé Cultural d'Interès Nacional 

Els republicans posen en marxa el web salvemelpitarra.barcelona per recollir suports ciutadans a la iniciativa

salvem el pitarra, restaurant pitarra

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí la campanya 'Salvem el Pitarra' per conservar el centenari Restaurant Pitarra situat al carrer Avinyó, que va tancar la setmana passada amb l'objectiu de convertir-lo en un pub irlandès. El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha explicat que dijous passat van presentar una sol·licitud a la Generalitat de Catalunya per tal de declarar l'espai Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Si la Generalitat fa un informe favorable per a la seva tramitació, això impedirà l'inici de qualsevol obra que afecti l'espai.

Els republicans, a més, han posat en marxa el web SalvemelPitarra.barcelona per tal de recollir suports ciutadans a aquesta iniciativa que pretén conservar un símbol del patrimoni de la ciutat. Alfred Bosch ha recordat que, "amb gairebé 128 anys d'història, el Pitarra ha preservat la rebotiga de l'antiga rellotgeria del dramatur Frederic Soler Pitarra, un dels pares del teatre català modern". El republicà ha afegit que el Pitarra va ser també bressol de publicacions satíriques com La Rebotiga o l'Esquella de la Torratxa.

Pel líder republicà, "cal fer tota la pressió per conservar un dels símbols del patrimoni de la nostra ciutat". Per això, ha demanat "el màxim suport ciutadà perquè tiri endavant la declaració del Restaurant Pitarra com a Bé Cultural d'Interès Nacional".