Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Aprovada una proposta d'Esquerra Republicana perquè el govern concreti el calendari i els detalls de les obres a l'entorn de Glòries


La Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest vespre una proposició d'Esquerra Republicana perquè el govern "presenti en el termini d'un mes un pla amb el calendari, planificació i coordinació del conjunt d'obres de l'entorn de Glòries" (Canòpia, Meridiana, Mallorca-Independència i Mallorca-Nàpols). Els republicans volen que es garanteixin itineraris accessibles per als vianants, bicicletes i transport públic, i que es garanteixin les campanyes de suport als comerciants de la zona.
 
El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha explicat que "a Barcelona tenim experiència en tenir obres d'aquesta envergadura" a mig fer, i ha demanat actuar per "minimitzar les externalitats negatives" que puguin tenir. Coronas ha explicat que "veïns i comerciants estan preocupats, no només per les molèsties i el soroll, sinó per la mobilitat al barri". És per això que el republicà ha demanat garantir itineraris accessibles per a vianants, bicicletes i transport públic.
 
Coronas ha criticat també la poca transparència del govern municipal amb la resta de grups polítics. "A principis d'abril vam veure estorats com els veïns i veïnes preguntaven a un consell de barri per les obres dels pous d'ADIF i els partits de l'oposició no en sabíem res", ha explicat. El republicà ha sentenciat que "per obtenir informació d'unes obres de ciutat ens veiem obligats a portar-ho en aquesta comissió"