Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana proposarà al ple municipal un pla de mesures per protegir el patrimoni de Barcelona 

Els republicans presenten una bateria de mesures sobre patrimoni que s'han aprovat anteriorment però el govern municipal no ha aplicat


Esquerra Republicana presentarà al ple municipal d'aquest divendres una bateria de mesures per conservar el patrimoni de la ciutat. La iniciativa dels republicans inclou diverses iniciatives presentades i aprovades al llarg de la legislatura, però que el govern encara no ha aplicat. En concret, els republicans demanen revisar el Catàleg de Patrimoni de la ciutat, i realitzar una ordenança complementària que estableixi la protecció de facto dels edificis o elements amb una antiguitat superior als 80 anys. D'aquesta manera, per obtenir una llicència d'obra s'hauria d'aportar un informe històric i patrimonial del bé. 

D'altra banda, Esquerra Republicana demana crear l'Institut Municipal de Patrimoni de Barcelona, una iniciativa aprovada al plenari el desembre de 2016. Els republicans defensen que sigui un organisme autònom que no depengui de l'àrea d'Urbanisme, i que tingui més capacitat de decisió i recursos. A més, reclamen convocar la comissió mixta de patrimoni per actualitzar els criteris de protecció i conservació a la ciutat. 

Esquerra Republicana votarà en contra del nou contracte de gestió de residus

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha assegurat que els republicans votaran en contra del plec de contractació del servei de residus municipals. Per Coronas, "malgrat ens diuen que el contracte és flexible, entenem que aquest contracte és una pilota endavant, perquè els condicionants que estableix el govern no es podran garantir a posteriori".  El republicà ha recordat que l'any 2020 "hem d'arribar a un 60% en recollida selectiva a la ciutat, i actualment no arribem al 35%". "Si és el contracte més important de la ciutat, les coses s'haurien de treballar millorHem mantingut algun contacte amb el govern, però no amb l'aprofundiment que nosaltres voldríem", ha sentenciat Coronas.