Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Sortim a la Rambla per Sant Jordi!


El passat dilluns 23 d’abril, la Rambla del Poblenou es va tenyir de Sant Jordi amb motiu de la diada tradicional. Com cada any, el barri es va omplir de gent i de roses, llibres i cultura.
 
Esquerra Republicana Poblenou-Besòs hi va ser present amb la seva parada de l’Associació Cultural Roc Boronat a Rambla del Poblenou, 105. La parada va estar oberta durant tot el dia, gràcies a la implicació d’uns 40 voluntaris que ho van fer possible.
 
Al llarg de la diada va apropar-s’hi moltíssima gent per a comprar roses o marxandatge en l’ambient festiu característic de Sant Jordi. També per a endur-se, per la voluntat, llibres de la nostra selecció literària, on hi eren presents autors com Dan Brown, Michael Ende, E. L. James, Mercè Rodoreda i Eduardo Mendoza. A aquesta col·lecció de llibres de la literatura catalana, castellana i universal, tampoc no li va faltar un fons de còmic, manga i literatura infantil i juvenil, així com de coneguts best sellers.
 
La parada del Casal Roc Boronat al Poblenou va transcórrer en paral·lel a la parada central d’Esquerra Republicana, al número 91 del Passeig de Gràcia, on escriptors i personalitats polítiques van compartir protagonisme i van conversar amb els lectors.
 
Van signar-hi llibres l’exdiputat i exlíder de Podem Catalunya Albano Dante Fachín i l’exdiputada de Catalunya Sí Que Es Pot Àngels Martínez Castells, actuals impulsors del moviment polític Som Alternativa. També van ser-hi signant els seus llibres la diputada Jenn Díaz i Màrius Serra, entre d’altres autors.
 
Un dels valors republicans i de justícia social d’Esquerra Republicana és la defensa de la literatura i la cultura com el 4t pilar de l’Estat del Benestar i com eines fonamentals d’inclusió social. A més, sempre han estat un mitjà de crítica social i amb un marcat caràcter reivindicatiu, un aspecte que enguany s’ha vist reforçat a causa de les circumstàncies polítiques que viu el país.
 
En aquest context i amb motiu de la diada, el partit va llençar una col·lecció de punts de llibre especials, que van distribuir-se també a la parada de la Rambla del Poblenou. Es tracta d’una col·lecció protagonitzada per personalitats que han lluitat pels drets civils i que han estat víctimes de la repressió a causa de la defensa de les seves respectives causes.
 
Els activistes que apareixen en aquests punts de llibre són Nelson Mandela, Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Olga Benario, Benazir Bhutto, Emma Goldman, Antonio Gramsai, Emmeline Pankhurst, Leyla Zana i Oriol Junqueras.
 
Una altra de les iniciatives que va impulsar el partit amb motiu de la diada van ser les recomanacions literàries que van fer els i les dirigents i càrrecs electes del partit als 9 presos polítics i 7 exiliats actuals de la política catalana.