Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada una proposta d'Esquerra Republicana per fomentar el turisme de qualitat al web de Turisme de Barcelona

Els republicans demanen fer públic el directori de guies oficials de la Generalitat i que les contractacions deixin de tenir en compte només l'oferta econòmica

turisme barcelona, guies oficials barcelona

La Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta tarda una proposició d'Esquerra Republicana per fomentar un turisme sostenible i de qualitat al web de Turisme de Barcelona. La iniciativa dels republicans demana fer públic a la web del consorci el directori de guies públics de la Generalitat, i treballar perquè els serveis que es comercialitzen des de la mateixa web compleixin la declaració de bones pràctiques en el guiatge a la via pública.

A més, la iniciativa proposa que les noves contractacions de guies per part de Turisme de Barcelona tingui més en compte el coneixement de la ciutat i la sostenibilitat que no pas l'oferta econòmica. D'aquesta manera, Esquerra Republicana vol promoure un turisme de qualitat a través de l'oferta que es comercialitza al web del consorci.

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha començat recordant que "aviat farà dos anys que aquesta comissió, a instàncies d'Esquerra Republicana, a aprovar regular millor l'activitat del guiatge a la ciutat". "Llavors vam demanar limitar a un màxim de 30 persones els grups organitzats i acabar amb l'intrusisme dels free tours. Dos anys més tard, no hem avançat", ha recordat. 

El líder republicà ha assenyalat també que el web de Turisme de Barcelona comercialitza rutes amb segways, patinets elèctrics, llanxes sense llicència o tarifes planes en discoteques. "No podem fomentar un guiatge, i per tant un turisme, low cost, sinó que hem de cercar ser una destinació de qualitat", ha conclòs.