Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'ERC perquè el govern compleixi els Plans d'Igualtat i instruments de justícia de gènere

Els republicans denuncien que les bases de convocatòria de les 79 places al Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) tenen un impacte negatiu de gènere

igualtat de gènere, igualtat ajuntament barcelona

La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania i Participació de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana perquè el govern municipal compleixi els Plans d'Igualtat i altres instruments de justícia de gènere. La iniciativa es produeix arran de la convocatòria de 79 places al Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS), en què els informes destaquen un impacte negatiu de gènere. Els republicans denuncien que les bases de convocatòria no reverteixen la "insignificant presència de dones al cos de bombers de Barcelona".

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha apuntat que les bases de convocatòria "incompleixen el 2n Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones 2015-2019 de l'Ajuntament de Barcelona", així com l'article 112.1 de la Carta Municipal de Barcelona. "Amb un informe que conclou tot això, per què es van publicar aquestes bases de convocatòria sense modificar-les?", s'ha preguntat Coronas.

Coronas ha recordat també que el Pla de Justícia de Gènere 2016-2020 afirma que els processos de selecció de personal "ha de garantir l'accés a totes les persones en les mateixes condicions, revisant que el sexe no condicioni l'elecció de la persona contractada". Per tot això, el portaveu republicà ha insistit en la necessitat d'incrementar la presència femenina als cossos de seguretat que depenen de l'Ajuntament.

La proposició ha estat aprovada per unanimitat.