Barcelona

Grup municipal

Notícia

Quines iniciatives presenta Esquerra Republicana al ple de l'Ajuntament del mes de maig?

Demanem donar continuïtat a la Barcelona World Race

ple ajuntament, ajuntament de barcelona

(Proposició) Donar continuïtat a la Barcelona World Race i desenvolupar un espai de formació dels esports nàutics
Proposem que el govern municipal treballi conjuntament amb la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) i els actors vinculats al sector nàutic a la ciutat per garantir un projecte tècnicament viable i d’alt valor esportiu que permeti donar continuïtat a la Barcelona World Race i generar retorns i guanys socials i econòmics. Proposem també que el govern cerqui les aliances necessàries per desenvolupar un espai de formació en l’àmbit dels esports nàutics que es fonamenti en la creació d’oportunitats i d’alt valor en innovació.
 
 
(Prec) Que el govern doni assessorament legal als ciutadans que vulguin recuperar despulles de familiars enterrats al Valle de los Caídos 
Demanem a l’Ajuntament que promogui, conjuntament amb la Generalitat, totes aquelles iniciatives que contribueixin a reparar la vulneració de drets fonamentals del Valle de los Caídos, com ara l’assessorament legal als ciutadans que hi tinguin familiars enterrats i vulguin iniciar el procediment judicial per a exhumar i recuperar les seves despulles. També en accions com la recerca de dades dels nostres conciutadans que hi van ser inhumats o l’organització d’actes que expliquin i denunciïn la ignomínia que representa aquest monument per a les víctimes del franquisme.

 
(Pregunta) Sobre la conservació del recinte de Can Ricart
Preguntem al govern Colau quina és la situació actual del projecte de creació a Can Ricart d’una plataforma d’estudis artístics per part de la UB i les mesures de l’Ajuntament per a evitar el deteriorament dels edificis de l’antic recinte industrial.

 
(Declaració Institucional) Declaració per a la universalització de l'atenció sanitària
Mostrem el rebuig de l’Ajuntament  a la presentació, per part del Govern espanyol, d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 9/2017 del Parlament de Catalunya que regula la universalització de l’atenció sanitària, i denunciem la permanent deslleialtat institucional del Govern de l’Estat a través de la utilització constant del sistema judicial en contra de la voluntat de la ciutadania de Catalunya.
 
Defensem el model sanitari català i especialment la universalització i la gratuïtat que garanteix l’accés als col·lectius més vulnerables, i mostrem el compromís del nostre Ajuntament en una defensa activa d’aquest model davant els partits que de manera continuada qüestionen els valors d’una societat oberta, diversa i inclusiva.