Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana recorda a Colau que Barcelona ha viscut 'un mandat complicat per la seva manca de gestió'

Els republicans atribueixen la paràlisi de grans projectes de ciutat a la incapacitat de liderar i d'arribar a acords del govern de Barcelona en Comú

alfred bosch, alfred bosch erc

Esquerra Republicana ha recordat aquest matí que la paràlisi que viu la ciutat de Barcelona cal atribuir-la a "la manca de gestió del govern d'Ada Colau". Després de les paraules de Colau al Fòrum Europa assegurant que "Barcelona ha tingut un mandat complicat però no és atribuïble a la ciutat ni al govern de Barcelona en Comú", els republicans recorden que "la màxima responsabilitat sempre és de qui governa" i ha demanat al govern municipal que no s'excusi en factors externs. 

Després que Colau hagi citat el tancament de La Model com una de les grans fites del seu govern, Esquerra Republicana ha recordat que "ha estat possible gràcies a la feina del conseller Carles Mundó" i a la pressió que els republicans van fer a l'Ajuntament condicionant el tancament de La Model a l'aprovació dels pressupostos del 2016. 

D'altra banda, els republicans recorden a Colau que "la funerària pública està bloquejada per la incapacitat, una vegada més, del govern municipal" i denuncien que "vam arribar a un acord sobre la qüestió que Colau no ha respectat". El mes de gener, els republicans van arribar a un acord amb el govern sobre la funerària pública que contemplava abaratir el preu dels enterraments a partir del juny, un acord que el govern no ha fet res per implementar. 

Sobre els preus de l'habitatge, Esquerra Republicana puntualitza que "al final de la legislatura Colau haurà finalitzat poc més de 500 habitatges protegits, i en 4 anys no s'haurà finalitzat cap habitatge públic iniciat per l'actual govern". "Malgrat assegurin que l'any 2022 s'hauran construït 13.000 habitatges, la realitat és que mai cap govern havia fet tan poc habitatge social", conclouen els republicans.