Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'Esquerra Republicana perquè el govern garanteixi la continuïtat de la Barcelona World Race

Els republicans proposen també impulsar un espai de formació en l'àmbit dels esports nàutics


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana perquè el govern municipal consensuï amb el sector nàutic un projecte que permeti donar continuïtat a la Barcelona World Race. Els republicans demanen al govern Colau que concreti una proposta en 3 mesos que doni viabilitat a la cursa. 

D'altra banda, la proposta d'Esquerra demana també cercar les aliances necessàries amb la Federació Catalana de Vela, la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) i el sector nàutic per desenvolupar un espai de formació accessible a infants i joves en l'àmbit dels esports nàutics

El president del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha assegurat que "els esportistes que van fer possible la Barcelona World Race tenien altres ofertes per portar la cursa a altres ciutats, però aposten per Barcelona. Ha arribat el moment d'escoltar-los", ha explicat Bosch. El republicà ha reclamat "continuar creient en la ciutat com un autèntic cluster nàutic, que genera retorns econòmics, de formació i innovació". 

D'altra banda, Bosch ha destacat que "hi ha alternatives més econòmiques a la Barcelona World Race i que poden tenir el mateix ressò mundial". "El govern Colau té aquestes propostes damunt la taula, i no responen. Realment els interessa?", s'ha preguntat. "Si volem ser una ciutat valenta, no podem perdre oportunitats com aquesta", ha conclòs.