Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: fem la República de la diversitat


 
Des d’Esquerra Republicana ens sumem un any més a la celebració del Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Una data en la que commemorem la retirada de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i per tant, que l’orientació sexual de les persones deixés d’estar patologitzada.

I ho fem tenint present que l’homosexualitat continua sent perseguida legalment a gairebé 80 països del món, en alguns fins i tot és castigada amb la pena de mort, i que en molts d’altres estats la legislació avala la LGTBIfòbia i encobreix a aquells que la practiquen.

 La discriminació de les persones a causa de la seva orientació sexual o identitat de gènere també és una realitat que afecta al nostre país i hem de ser conscients que ens queda molt camí a recórrer en diferents àmbits com el de l’educació (per tal de fer dels centres educatius espais segurs i respectuosos amb la diversitat i prevenir l’assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere), l’esport o els col·lectius més vulnerables davant la discriminació com les persones amb discapacitat funcional, els i les joves, la gent gran o les persones trans.

Per això des d’ERC treballem per fer una República qui tingui com a principis fonamentals el respecte per la diversitat sexual i lliure d’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.

 Cal per tant, exigir la retirada immediata de l’article 155 i recuperar el control de les nostres institucions per tal de culminar el desplegament de la Llei 11/2014 (a partir de l’aprovació dels reglaments del Consell Nacional i del règim sancionador) i continuar les polítiques endegades el mandat anterior com la garantia dels drets reproductius a les dones lesbianes i bisexuals o el nou model de salut trans que despatologitza la transsexualitat.

Per tot això volem seguir avançant conjuntament amb el moviment LGTBI i ens adherim als actes i mobilitzacions que durant els propers dies les associacions i institucions duran a terme arreu dels Països Catalans.

Països Catalans, 17 de maig de 2018