Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bosch: 'L’habitatge a Barcelona necessita un gran pacte de ciutat entre administració, sector privat i tercer sector'

Els republicans organitzen una jornada per reflexionar sobre l'habitatge a Barcelona amb la participació de tots els actors implicats

alfred bosch, alfred bosch erc

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat aquesta tarda que Barcelona  necessita "un gran pacte de ciutat entre tots els actors: administració, sector privat i entitats del tercer sector". Abans de l'inici de la jornada d'habitatge organitzada pels republicans, Bosch ha explicat que "només el 2% d'habitatges a Barcelona son públic, i el 98% privats", per la qual cosa necessitem comptar necessàriament amb ells perquè s'involucrin en la recerca de solucions a la crisi d'habitatge que viu la ciutat.

Per Bosch, "no hi ha varetes màgiques per resoldre el problema, però és igualment cert que el govern actual no ho està fent prou bé". "Estem en mínims històrics de construcció de pisos socials, i el preu dels lloguers és cada cop més elevat. No és culpa del govern municipal, però sí responsabilitat seva", ha explicat el líder republicà, que ha afegit que "s'hi ha de posar esforç i imaginació, i sense la col·laboració de tots els implicats, no ho podrem resoldre". 

Bosch ha fet aquestes declaracions abans de la jornada sobre habitatge que ha organitzat Esquerra Republicana, i que ha comptat amb la participació de tots els agents implicats: entitats socials, associacions veïnals, administració, constructors i promotors. Entre d'altres, hi ha participat Carme Trilla, presidenta de la fundació Habitat 3, Jordi Bosch, arquitecte i urbanista, David Orive, de l'Institut Català de Finances, o Elena Massot, de l'Associació de Promotors i Constructors de Catalunya.