Barcelona

Sant Martí

Notícia

La militància elegeix Jordi Rallo president d'ERC Sant Martí

El passat dijous 7 de juliol, la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana Sant Martí va celebrar el seu 23è Congrés, en què s'havia d'escollir assembleàriament la composició del nou nucli executiu del partit al districte. La militància republicana de Sant Martí va elegir Jordi Rallo, president d'ERC Poblenou-Besòs i ja president d'ERC Sant Martí, junt a la seva candidatura "Sant Martí Avança!".

La candidatura de Rallo, que va prosperar incontestada, va rebre un 87% de vots favorables. Es tracta d'una candidatura paritària i amb representació dels territoris d'ambdues seccions locals que tradicionalment han composat ERC Sant Martí: Clot-Verneda i Poblenou-Besòs.

El nou president serà acompanyat per Josep Maria de la Concepció, militant vinculat a l'Assemblea Nacional Catalana que assumeix la secretaria d'Organització en la nova Executiva Comarcal. Ricard Dolz es farà càrrec dels comptes com a nou secretari de Finances.

També forma part de l'Executiva recentment elegida Dolors Cabes, com a nova secretària de la Dona. Àngel Ruiz és el nou secretari de Política Municipal i Amèlia Castellano, secretària de la Militància. Albert Casañ encapçalarà la secretaria de Comunicació i Victor Recacha, la de Xarxes Socials i Estratègia Digital.

Marga Serra s'ocuparà de la secretaria de Política Parlamentària, Rosa Casas de la de Creixement i Marina Delgado serà la responsable de la secretaria d'Acció Política.

3 persones més integraran l'Executiva però s'incorporaran properament per qüestions administratives i en compliment dels estatuts del partit. Es tracta de Carme Mombiela, que assumirà la secretaria d'Entitats; Andrea Piñera, al front de Formació i Programes; i José Luis Delgado, que s'ocupara de la futura secretaria d'Actes.

Per tant, el nou nucli executiu estarà composat per un 50% de dones i 2 militants de les Joventuts del partit, el Jovent Republicà.

En la seva intervenció al Congrés, Jordi Rallo va comprometre's a treballar sota una dinàmica totalment transparent i revitalitzadora. Va reafirmar el seu compromís d'unir els esforços dels territoris d'ambdues seccions locals per a superar rivalitats i treballar plegats amb objectius comuns.

Segons el nou president Rallo, el gran fet diferencial de la Federació Comarcal de Sant Martí, tenir dues seccions locals en comptes d'una, serà a partir d'ara la seva fortalesa. D'aquesta manera, va considerar que hi havia un gran potencial per a reforçar la projecció i influència d'ERC Sant Martí, una de les 10 federacions comarcals del partit amb més pes en nombre de militànca.

El partit s'estructura en federacions comarcals corresponents a les comarques pròpies del país. Però per la seva singularitat, la comarca del Barcelonès queda dividida en L'Hospitalet de Llobregat (que forma part de la Federació Comarcal de Baix Llobregat-l'Hospitalet), la Federació Comarcal del Barcelonès Nord (Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià de Besòs) i Barcelona. Atentent la seva condició de capitalitat, Barcelona adquireix el rang de Federació Regional amb 10 federacions de districte que s'eleven al rang de federacions comarcals. Sant Martí és l'única d'aquestes federacions que compta amb més d'una Secció Local i gràcies a aquest fet gaudeix de dues seus al territori, Poblenou-Besòs i Clot Verneda.

El nou president va comprotre's a no treballar contra cap de les seccions locals ni tancar cap de les dues seus, sinó potenciar-les. En tot cas, va dir, es treballaria perquè algun dia sigui possible obrir-ne una de nova al Besòs i altres barris.

En aquesta línia, va defensar, a més, una major coordinació d'ambdós territoris amb la Comarcal de Sant Martí i també entre ells mateixos. A més, va anunciar que la nova Executiva es proposa que des de Sant Martí es treballi conjuntament amb les seccions locals dels territoris propers (Eixample, Sant Andreu i Sant Adrià de Besòs, entre d'altres). Per tant, més coordinació i col·laboració a tots els nivells, i també amb els representants electes i el Grup Municipal del Districte.

El Congrés es va celebrar a teatre del Centre Cívic Can Felipa i va comptar amb l'assistència del president d'ERC Barcelona Robert Fabregat, la regidora Montse Benedí