Barcelona

Sant Martí

Notícia

La nova Executiva d'ERC Sant Martí comença a desenvolupar el seu pla de treball


El nou nucli executiu d'ERC Sant Martí, elegit el passat 7 de juny al 23è Congrés de la Federació Comarcal, ha començat a implementar el projecte anunciat al mateix Congrés en el marc de la candidatura "Sant Martí Avança!", liderada pel ja president Jordi Rallo.

En la seva intervenció al Congrés, Jordi Rallo va comprometre's a treballar sota una dinàmica totalment transparent i revitalitzadora. Va reafirmar el seu compromís d'unir els esforços dels territoris d'ambdues seccions locals per a superar rivalitats i treballar plegats amb objectius comuns.

Segons el nou president Rallo, el fet diferencial de la Federació Comarcal de Sant Martí, tenir dues seccions locals en comptes d'una, serà a partir d'ara la seva gran fortalesa. D'aquesta manera, va considerar que hi havia un gran potencial per a reforçar la projecció i influència d'ERC Sant Martí, una de les 10 federacions comarcals del partit amb més pes en nombre de militànca.

El partit s'estructura en federacions comarcals corresponents a les comarques pròpies del país. Però per la seva singularitat, la comarca del Barcelonès queda dividida en L'Hospitalet de Llobregat (que forma part de la Federació Comarcal de Baix Llobregat-l'Hospitalet), la Federació Comarcal del Barcelonès Nord (Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià de Besòs) i Barcelona. Atentent la seva condició de capitalitat, Barcelona adquireix el rang de Federació Regional amb 10 federacions de districte que s'eleven al rang de federacions comarcals.

Sant Martí és l'única d'aquestes federacions que compta amb més d'una secció local i gràcies a aquest fet gaudeix de dues seus al territori, Poblenou-Besòs i Clot-Verneda.

En aquesta línia, el nou president va comprotre's a no treballar contra cap de les seccions locals ni tancar cap de les dues seus, sinó potenciar-les. En tot cas, va dir, es treballaria perquè algun dia sigui possible obrir-ne una de nova al Besòs i altres barris.

A més, va defensar una major coordinació d'ambdós territoris amb la Comarcal de Sant Martí i també entre ells mateixos. Més enllà d'això, va anunciar que la nova Executiva es proposa que des de Sant Martí es treballi conjuntament amb els territoris propers (Eixample, Sant Andreu i Sant Adrià de Besòs, entre d'altres).

Per tant, més implicació, coordinació i col·laboració a tots els nivells, i també amb els representants electes i el Grup Municipal del Districte. L'objectiu, impulsar un projecte comú juntes i junts per a aconseguir entre totes i tots que Sant Martí i els nostres barris avancin.