Barcelona

Federació

Notícia

Germà Bel i Alfred Bosch debaten el futur de La Sagrera: 'Cal acabar amb aquesta trinxera oberta al barri'

El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, i l'economista i expert en infraestructures Germà Bel han defensat aquesta tarda la necessitat d'acabar les obres de La Sagrera.. L'acte, que ha reunit a més d'un centenar de persones a la Nau Bostik de Sant Andreu, ha servit per reclamar la finalització d'una infraestructura que suposa "una ferida oberta de més de 2 quilòmetres a tota la zona nord de Barcelona". 

Alfred Bosch ha començat assegurant que hi ha "una finestra d'oportunitat per pressionar el govern espanyol atesa la minoria en què es troba". "El paper de Colau ha de ser, en primer lloc, convèncer els seus socis de Podemos per tal que exigeixin celeritat a l'executiu de Pedro Sánchez". Segons el líder republicà, "els veïns de La Sagrera no poden suportar més aquesta trinxera oberta al barri, justament a la zona de la ciutat que necessita més atenció".

Bosch ha afegit que "hi ha una preocupació per complir allò que va quedar pendent del Pla Cerdà: estirar Barcelona cap al nord". "Des de l'època Maragall hi ha una estratègia clara en aquest sentit, i per això La Sagrera és tan important. Forma part d'una estratègia de cohesió urbana i social", ha conclòs.

Per la seva banda, Germà Bel ha defensat que "aquesta zona de Barcelona és la que té més prioritat d'inversió, i les prioritats de l'Ajuntament en matèria de mobilitat no han estat encertades". L'expert en infraestructures ha afegit que "La Sagrera s'havia de finançar amb plusvàlues urbanístiques. L'Ajuntament de Barcelona haurà de posar-hi més esforç i recursos". 

Bosch i Bel han defensat també la necessitat de reduir el volum de vehicles a la ciutat de Barcelona, una mesura que hauria d'anar acompanyada de la millora del transport públic. "Els parks and rides son importants per a aquelles persones que diàriament utilitzen el cotxe perquè no tenen cap alternativa de transport públic", ha ressaltat Bosch.

L'acte forma part d'un seguit de converses que Alfred Bosch mantindrà amb personalitats i experts, la propera de les quals serà amb el periodista Antonio Baños el proper 26 de juny.