Barcelona

Grup municipal

Notícia

El servei d'atenció al públic i d'atenció domiciliària rebrà cursos de formació a proposta d'Esquerra Republicana

La proposta demana formar el personal per poder atendre correctament les persones amb discapacitat visual i Transtorn de l'Espectre Autista (TEA)


La Comissió de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana que demana organitzar cursos de formació per al personal municipal d'atenció al públic i el personal del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). L'objectiu és que puguin atendre a les persones amb discapacitat visual i amb Transtorn de l'Espectre Autista (TEA) dependents. 

La regidora d'Esquerra Republicana Montse Benedí ha assegurat que "les persones amb discapacitat visual s'han trobat en més d'una ocasió que la plantilla d'atenció al públic no saben com els han de conduir". "Ho fan de forma intuitiva, però seguint un seguit de protocols l'eficàcia augmentaria de manera espectacular", ha explicat.

Benedí també s'ha afirmat que "la falta de formació representa un problema per a les persones amb discapacitat o amb TEA que precisen del Servei d'Atenció Domiciliària". "El personal que hi treballa ha mostrat sobradament la seva vàlua i, amb l'objectiu final d'aconseguir la màxima qualitat de vida, demanem que rebin la formació necessària per desenvolupar la seva feina", ha conclòs.