Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'ERC per dotar de recursos els Bombers per fer un pla d'inspeccions a finques antigues

La proposició s'ha aprovat malgrat l'abstenció del govern de Barcelona en Comú

bombers barcelona, SPEIS Barcelona

La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania i Participació de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana que demana "dotar de recursos suficients el cos de Bombers de Barcelona perquè puguin realitzar un pla d'inspeccions a les finques més antigues de la ciutat". La proposició demana que s'evaluï el risc d'esfondraments, calcinacions o la salubritat de les finques, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels veïns i veïnes.

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha assegurat que "la ciutat té un parc d'habitatge envellit, un fet que afecta a la prevenció i la seguretat". "Darrerament hem viscut alguns episodis d'incendis en llars de la ciutat, alguns d'ells amb víctimes mortals. És evident que ens hem de posar al dia", ha recalcat. 

"Tenim les eines, però no funcionen. La proposta és inviable amb els recursos humans que hi ha ara mateix al cos de Bombers, i per això demanem destinar-hi més esforços", ha explicat Coronas, que ha reclamat al govern municipal "fer realitat la proposta el més aviat possible".

La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor d'Esquerra Republicana, PSC i Ciutadans i l'abstenció del govern de Barcelona en Comú.