Barcelona

Federació

Notícia

Antonio Baños i Alfred Bosch reflexionen sobre una 'Barcelona global on ens agrada que vingui gent de tot arreu'

Més de 150 persones segueixen el debat sobre qüestions com el turisme, l'habitatge, el model de ciutat o la relació amb el país

Més de 150 persones han assistit aquest vespre a la conversa entre Antonio Baños i Alfred Bosch que s'ha celebrat a les Cotxeres de Sants. El debat ha servit per reflexionar sobre el model de ciutat, on tots dos han coincidit que "cal anar a buscar una capital global oberta a gent de tot arreu" on ens agrada conviure-hi i on volem quedar-nos-hi. Bosch ha assegurat que "Barcelona és una ciutat de gent valenta, i quan ens ajuntem col·lectivament som capaços de fer grans coses". "La fórmula Barcelona passa pel talent, l'esforç i la col·laboració", ha afirmat. 

Bosch i Baños han parlat del model turístic o de l'habitatge. El candidat d'Esquerra Republicana ha assegurat que "fenòmens com els pisos turístics il·legals comporten una degradació de la ciutat, i això ho hem de fer entendre a aquells que ens visiten". Sobre la qüestió, Baños ha explicat que "el 12-13% del PIB provinent del turisme no arriba a la gran majoria de barcelonins i barcelonines. Hem de repartir molt millor els beneficis" 

En relació a l'habitatge, Baños ha preguntat a Bosch "què penses fer si ets alcalde per resoldre la dramàtica situació de l'habitatge a la ciutat?". El candidat republicà ha reiterat que "cal començar a explicar veritats com que no hi ha varetes màgiques", i ha proposat un pacte entre tots els agents implicats per millorar la situació actual, on només l'1'5% del parc d'habitatge és social. 

Per la seva banda, Antonio Baños ha assegurat que "cal començar a parlar de Barcelona com una gran ciutat republicana". "Algunes propostes electorals es centren a parlar només d'independència, i això no sé fins a quin punt ens convé", ha explicat, una sentència a la qual Bosch ha afegit que "el més important és definir quin model de ciutat volem, perquè el millor que podem fer els independentistes és demotrar que podem governar Barcelona".