Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'Esquerra Republicana per exigir celeritat en l'aplicació del pla de xoc a Ciutat Vella

Els republicans demanen al govern Colau que informi mensualment de l'execució del pla i que posi en funcionament el comitè de coordinació


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana que exigeix celeritat en l'aplicació del pla de xoc a Ciutat Vella que es va acordar durant el ple municipal del mes passat. La proposició demana al govern municipal que informi mensualment de l'estat d'execució del pla de xoc, i que es posi en funcionament el comitè de coordinació del pla, que ha de reunir a tots els agents implicats.

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha començat assegurant que "els plans, per si sols, no serveixen de res" si després no s'apliquen. "Cal fermesa i persistència per resoldre el problema que viu Ciutat Vella, però no podem transferir les responsabilitats als veïns i veïnes; ha de ser el govern municipal qui les assumeixi", ha reiterat.

Coronas ha reclamat a l'executiu municipal que posi els efectius de Guàrdia Urbana necessaris per actuar al barri, i ha explicat que "el govern de Barcelona en Comú no pot fer el joc als grans fons d'inversió interessats en la degradació de Ciutat Vella".

La proposició s'ha aprovat amb els favor a favor de tots els grups municipals.