Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demanarà al ple mesures per garantir la convivència i un turisme de qualitat a la Barceloneta

L'associació de veïns i el Gremi d'Hotels han alertat de la situació que es viu al barri i Esquerra Republicana vol col·laborar en la millora d'aquest turisme


Esquerra Republicana presentarà al ple municipal d'aquest juliol una iniciativa per instar el govern Colau a adoptar mesures per garantir un turisme de qualitat a la Barceloneta i frenar les actituds incíviques al barri. La iniciativa es produeix després que l'Associació de Veïns de la Barceloneta i el Gremi d'Hotels hagin fet front comú contra l'actual situació i apostant per un turisme de més qualitat.

El president del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha assegurat que "els veïns i veïnes de la Barceloneta tenen dret a descansar i a poder viure al barri amb tranquil·litat", un fet que la situació actual d'oci descontrolat impedeix. "Durant anys s'ha promocionat un model turístic de baixa qualitat, sobretot a zones com la Barceloneta, que s'ha acabat desbocant", ha ressaltat Bosch, que ha demanat treballar per avançar cap a un model turístic de més qualitat

Per Bosch, "és urgent plantejar mesures per garantir la convivència al barri i fer entendre a tothom que ens visiti que Barcelona és una ciutat amb valor i que volem un turisme amb aquesta mateixa qualitat'. El turisme a Barcelona ha de ser qualitatiu, no quantitatiu", ha explicat Bosch.

El líder republicà ha demanat també més incidència en el control del pisos turístics il·legals, un fenomen que ha provocat que el barri es quedi sense pisos de lloguer. "En bona part, el que està passant a la Barceloneta és un reflex del que passa a tota la ciutat. Definir el model turístic de Barcelona és el que acabarà definint quin tipus de convivència tenim als barris", ha conclòs Bosch.

Per tot això, Esquerra Republicana reclamarà al govern municipal un pla de mesures per lluitar contra el model de turisme incívic a zones com la Barceloneta.