Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana alerta que el govern Colau ha abaixat la guàrdia en la lluita contra els pisos turístics il·legals

Els republicans assenyalen que els expedients i ordres de cessament s'han reduït a la meitat aquest 2018

jordi coronas, jordi coronas erc, esquerra republicana

Esquerra Republicana ha alertat aquest migdia al govern municipal que "han abaixat la guàrdia en la lluita contra els pisos turístics il·legals". Després de la presentació que ha fet el govern Colau dels resultats del pla de xoc contra els HUT's il·legals, els republicans assenyalen que "aquest 2018 s'ha reduït a la meitat el número d'expedients, sancions i ordres de cessament" contra l'allotjament turístic il·legal a la ciutat.

En concret, l'any 2017 es van obrir 4.963 expedients mentre que fins el mes de maig d'enguany només se n'han obert 1.289 (un 37'5% menys). Pel que fa a les ordres de cessament, si l'any passat se'n van efectuar 2.388, els cinc primers mesos del 2018 només se n'han efectuat 471 (un 52% menys). I si el 2017 es van imposar 3.015 sancions, de gener a maig de 2018 el número s'ha reduït a 495 (un 60% menys).

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha avisat que "mentre s'ha aplicat el pla de xoc, hi ha hagut resultats" però el balanç de resultats aquest 2018 és preocupant. "Enguany el govern ha afluixat la pressió, i zones com la Barceloneta tornen a ser un niu de problemes", ha avisat. El republicà ha reclamat al govern que "no abaixi la guàrdia en la lluita contra els pisos turístics il·legals". 

Coronas ha recordat que Esquerra Republicana va forçar durant la negociació del PEUAT que es tripliquessin el número d'inspectors per lluitar contra els HUT's il·legals. "Apostem per un turisme de qualitat a la ciutat, i això és incompatible amb l'allotjament turístic il·legal, perquè comporta una degradació de la vida als barris".