Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demana al govern incrementar les actuacions contra l'incivisme a la Barceloneta

Els republicans proposen també reforçar les inspeccions contra els pisos turístics il·legals


Esquerra Republicana presentarà una proposició a les Comissions de l'Ajuntament de Barcelona d'aquesta setmana demanant un reforç de les actuacions de prevenció i seguretat per frenar l'incivisme que, en època estival, afecta especialment barris com la Barceloneta. Segons els republicans, durant l'estiu els comportaments incívics es fan més evidents i molestos que durant la resta de l'any, i reclamen al govern municipal que dediqui els recursos necessaris per evitar-ho aquests mesos d'estiu.

A banda d'això, la proposició demana també un augment de les inspeccions contra els pisos turístics il·legals. Precisament, Esquerra Republicana va alertar la setmana passada que el número d'actuacions contra l'habitatge turístic il·legal s'havia reduït a la meitat aquest 2018. Concretament, si el 2017 s'havien registrat 10.366 expedients, sancions i ordres de cessament, durant els cinc primers mesos del 2018 el número d'actuacions s'ha reduït a la meitat en termes percentuals.

Esquerra demana actualitzar les bonificacions a l'IBI per a famílies nombroses i monoparentals

D'altra banda, Esquerra Republicana proposarà a la Comissió d'Economia i Hisenda actualitzar les bonificacions a l'IBI per a famílies nombroses i monoparentals després de la darrera actualització de valors cadastrals. L'augment de valor cadastral de la majoria d'immobles ha provocat que moltes famílies nombroses o monoparentals hagin canviat de tram; això provoca que, amb unes bonificacions a l'IBI sense actualitzar, l'import d'aquest impost hagi augmentat. Els republicans reclamaran fer l'actualització de forma urgent per tal que això no suposi un major esforç econòmics per a aquestes famílies.