Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bosch: 'Hem constatat que no hi ha cap possibilitat d'arribar a acords amb Ada Colau'

Els candidat republicà proposa mesures al govern sobre narcopisos i habitatge i reclama avançar cap a la gratuïtat de les escoles bressol i acabar la L9-L10

alfred bosch, alfred bosch erc

El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, es va reunir ahir al vespre amb Ada Colau per plantejar-li mesures per resoldre cinc problemàtiques que viu la ciutat. El candidat republicà ha explicat, en primer lloc, que ha reclamat a l'alcaldessa mesures urgent per "acabar amb els narcopisos i la degradació de Ciutat Vella" a partir d'accions com l'increment d'agents de la Guàrdia Urbana i un pla d'inspeccions real. "Estem tornant a èpoques passades, i no s'està exercint la pressió policial i judicial necessària", ha explicat Bosch, que ha demanat també "la designació d'un fiscal especial per fer front al tràfic de droga i l'ocupació de pisos al barri".

Pel que fa a la situació de l'habitatge, Bosch ha tornat a insistir en la necessitat d'un gran pacte metropolità que inclogui tots els actors: administració, partits polítics, tercer sector, constructors i promotors. "L'alcaldessa està buscant responsabilitats fora de l'Ajuntament, i hi ha una falta de col·laboració del govern municipal amb la pròpia ciutat", ha explicat.

El líder republicà ha proposat també "avançar cap a la gratuïtat de les escoles bressol municipals" perquè és una manera de retenir les famílies joves a la ciutat, així com desplegar la L9-L10 de Metro. "Cal que la ciutat lideri aquest projecte, per poder completar aquesta columna dorsal per a tota l'àrea metropolitana", ha explicat. 

Per últim, Bosch ha reclamat rellançar Barcelona com a capital mundial amb la creació d'una taula de promoció internacional de la ciutat, després de diverses notícies com la pèrdua de l'Agència Europea del Medicament o de la Barcelona World Race.

Alfred Bosch ha posat de manifest que "més enllà de bones paraules, no vam trobar cap mena de proposta o de determinació per tirar endavant aquestes qüestions. Per això pensem que cal una alternativa a la ciutat".