Barcelona

Les Corts

Notícia

Aprovada la proposta d’ERC per posar el nom de Carme Claramunt a l’actual espai de la plaça de Maria Cristina


Les Corts homenatjarà Carme Claramunt assignant-li el nom de l’actual plaça de la Reina Maria Cristina. Claramunt va estar internada a la Presó de Dones de Les Corts des del seu judici el 27 de març de 1939 fins el dia del seu afusellament al Camp de la Bóta, el dia 18 d’abril de 1939.
 
El passat Consell Plenari del Districte de Les Corts del passat 3 de juliol va aprovar amb tots els vots a favor excepte PP i Cs elevar a la Comissió de la Ponència del Nomenclàtor de Barcelona la proposta d’ERC de canviar el nom de l’actual plaça de la Reina Maria Cristina pel de Carme Claramunt. Segons el portaveu d’ERC a Les Corts, Jordi Castellana, “és de justícia posar en valor la figura de Carme Claramunt, republicana afusellada pel franquisme amb denúncies polítiques de la Falange i d’una veïna que va aprofitar la situació per revenjar-se. Tot i això, amb aquesta iniciativa, volem homenatjar totes les dones represaliades pel franquisme a la Presó de Dones de Les Corts i a totes les iniciatives de veïnes, familiars i preses polítiques que han aconseguit mantenir la memòria d’un espai de record nefast pel nostre barri i la nostra ciutat. És per això que cal que el nom de Carme Claramunt llueixi en un espai emblemàtic com ho és l’actual plaça de la Reina Maria Cristina”.

El canvi de nom, però, no serà automàtic ja que ha de passar els tràmits corresponents a la Comissió de la Ponència del Nomenclàtor, formada per representants de l’Ajuntament i experts en la matèria.

Un pacte per l’espai públic, el calendari de les obres de la Plaça de Les Corts i el seguiment de les gestions amb els usuaris de l’Espai per a Gossos de Bacardí, també a debat a proposta d’ERC

ERC va proposar un acord liderat per l’Ajuntament del Districte per l’ús de l’espai públic amb l’objectiu de garantir i fomentar-ne l’ús per part d’entitats i col·lectius del Districte.

Finalment, el calendari de les obres d’arranjament de la plaça de Les Corts, actualment aturat i l’evolució del treball amb els usuaris de l’Espai per a Gossos de Bacardí, també van ser objecte de debat en el Consell Plenari.