Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona incrementarà les actuacions contra el turisme incívic a proposta d'Esquerra Republicana

La proposta dels republicans reclama actuar sobretot a zones com la Barceloneta, on l'incivisme es fa més evident durant els mesos d'estiu


La Comissió de Presidència, Seguretat i Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana per "incrementar les actuacions contra l'incivisme" a zones com la Barceloneta. La proposició demana també augmentar les inspeccions als habitatges d'ús turístic il·legals, després que els republicans alertessin la setmana passada que el número d'actuacions s'havia reduït a la meitat aquest 2018.

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha començat assegurant que "compartim les propostes que fa l'associació de veïns de la Barceloneta de millorar la convivència i buscar un model turístic de més qualitat". "El problema fa temps que dura i va a més, i el govern municipal està abaixant la guàrdia", ha alertat Coronas.

Els republicans han tornat a proposar la "creació d'una unitat turística de la Guàrdia Urbana", així com intensificar les inspeccions als pisos turístics il·legals i les campanyes de prevenció i la formació en mediació. Coronas també ha demanat donar un major protagonisme a les actuacions dels agents cívics i educadors de carrer.

La proposició s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte la CUP.